Hummer thermidor med min vri
Nå jeg så frossen hummer til kr 40 stk på daglig varer var det bare en ting å gjøre. Ja, kjøp, da jeg visste enn god saus var alt som måtte til for en utmerket måltid. Så heldig vi har vært med en 4 dagers lang helg for det fleste som gjøre at vi har litt mer tid en vanlig til god mat, og flere dager føles som fredags kveld.
Lobster Thermidor with my twist
When I found frozen lobsters to only kr 40 per piece in the supermarket, there was only one thing to do. Yes, buy them, as I knew that a good sauce was all that was needed for a fantastic dinner. So lucky we have been with 4 free days for the most of us which has given us more time than usual for good food, and many days that have felt like Friday evening.
FREMGANGSMÅTE
1. Tynn hummer og reker.
2. Varm ovn til 180 grader – gjerne med grill element.
3. Del hummer på to på langs. Fjern mage og mage streng. Fjern hummer kjøtt og legg til siden.
4. Skrell reker.
5. Skrell løk og finhakk.
6. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og fres. Tilsett hvetemel og rør om. Tilsett kremfløte, hvitvinseddik eller vin, og krydre til med salt og pepper.
7. Fjern saus fra varmen. Tilsett ca 4 ss dill blader og dijonsennep. Rør godt sammen.
8. Kok opp en gryte med vann. Kutt asparges i biter ca. 5 cm lang. Ha asparges i kokende vann i to minutter. Sil.
9. Hakk bacon i små terninger. Kok bacon sprø i en stekepanne.
10. Ha bacon sammen med krem saus.
11. Skrell hvitløksbåt og press. Fres hvitløk i samme bacon stekepanne med scampi og litt smør, til scampi skifte farge.
12. Finhakk 2 ss bladpersille blader.
13. Hakk hummer kjøtt i biter sammen med kokt scampi.
14. Ha skalldyr og bladpersille i stekepanne med krem saus og blend godt sammen.
15. Fyll hummer skal med skalldyr. Dryss med revet parmesan, salt, pepper, asparges biter og cayennepepper.
16. Stek hummer i ovn under varm grill element 10 minutter til parmesan smelter og hummer er varm.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
50 gram meierier smør
4 ss hvetemel
Salt
Pepper
1 ts cayennepepper
2 ss hvitvinseddik (* eller 1 dl hvitvin)
2 ss dijonsennep
1 hvitløksbåt
Kjøp:-
1 hel frossen hummer
100 gram frossen grønn reker
1 sitron
1 løk
Fersk dill
Fersk bladpersille
Bunt asparges
1 dl krem fløte
1 dl parmesan ost (fin revet)
4 skiver bacon uten svor