Hummus
Hvis dere har vært på Tyrkia på ferie, dere ha garantert smakte «hummus». Det brukes i flere sammenheng fra dipp til tilbehør og særlig i «kebab». Kort fortalt smaker det godt, og som jeg er ofte inne på – det er sundt! Det er ikke så vanlig i Norge, or dermed vanskelig å få tak i. Derfor, lager det selv, fra bunnen av. Utfordre deg selv, det er enklere enn du tror.
Hummus
If you have been in Turkey on holidays, you have surely tasted «Hummus». It is used in several ways, from dips to condiments and as an ingredient in “Kebab”. In short, it tastes great, and as I often mention – it is healthy! It is not so usual in Norway, and is not easy to get a hold of. That’s why, you should make it yourself from scratch. Challenge yourself, it is easier than you think.
FREMGANGSMÅTE
- Sil kikerter men spare på veske.
- Skrell hvitløk og press
- Blend kikerter i en kjøkken maskin med kniver, sammen med olivenolje, tahini, presset saft fra sitron og presset hvitløk.
- Tilsett salt og rør sammen.
- Finhakk ca 3 ss bladpersille.
- Ha hummus i en servering skal. Dryss med litt olivenolje og paprika pulver. Pynt med bladpersille
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 hvitløksbåter
1 ts Maldon Salt
Paprikapulver
1 dl olivenolje +
Kjøp:-
2 x 400 gram hermetiske kikerter
4 ts tahini pasta
1 sitron
Bladpersille