Hvalbiff Carpaccio
Det er to begreper som besette verden for tiden, og de er Nordic Diet og Eat like a Viking. Begrepene er brukt i forskjellige sammenheng men oppsummerings vis peker de mot et sundt kosthold, slanke kur eller bidrar til vekt reduksjon – spis ikke mindre, men Eat like a Viking. Jeg liker begrepene og siden de er i Vogue for tiden, jeg kommer til bruke de og referer til de ofte. I sist uke skrev jeg om hvalbiff. Det jeg ikke fortalte den gangen var at jeg laget et forrett av rå hval, italiensk Carpaccio stil. Finnes det noe mer Viking en det? Du bur kunne stole på råvarene for å spiser rå kjøtt, men i dette tilfelle jeg stølte på min fiskeforhandler «din fiskebil». Kvaliteten på hans hval biff var det beste jeg har smakt. Avbildet, Villeroy & Boch og Skaugum fra Glass Thomsen.
Whale beef Carpaccio
There are two phrases that are taking the world by storm, and they are Nordic Diet and Eat like a Viking. The terms are used in different circumstances but to sum them up they are used in connection with a healthy diet, slimming and weight reduction – don’t eat less, Eat like a Viking. I love the phrases and since they are in Vogue for the time being, I will surely use them and refer to them often. Last week I wrote about whale beef. What I did not mention was that I made a starter of raw whale, Italian Carpaccio style. Is there anything invented that is more Viking than that? You need to trust the ingredients when eating raw meat, and in this case I trusted my supplier, “din fiskebil”. The quality of his whale beef was the best I had ever tasted. In the photo Villeroy & Boch and Skaugum from Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Legg hvalbiff filet i fryse 30 minutter. Da bli det enklere og skjære i tynn skiver.
2. Ha pinjekjerner i en tørr stekepanne. Brun. Legg til siden.
3. Kutt hvalbiff i veldig tynn skiver og anrett på tallerken. Press saften av fersk
4. Dryss hvalbiff med noe ruccola blader, pinjekjerne og skiver parmesan.
Gjerne bruke østehovel.
Dryss med litt olivenolje, salt og pepper.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
Bra kvalitet olivenolje
Kjøp:
Hvalbiff filet
Parmesan
Ruccola
Sitron
Pinjekjerner