Juletorsk med saus
Nå har juletorsk kommet på bordet. Jeg skjønner ikke egentlig hvorfor vi må venter til jul. Jeg kan nyte et torsk middag uansett hvilket dag det er eller årstiden. Denne oppskriften for sausen samt hele kombinasjon, er som jeg beskriver middag x 5d = 30m. En intelligent hverdags middag laget i 30 minutter. Det er flere tradisjoner i Norge for julemat og som jeg forstår det er torsk på tallerken til mange i jul, og alle kan vel tilberede den eller ikke? Det sausen jeg egentlig vil nevner her. Den er min favoritt til torsken. Hvis du ha, kan du tilsett noe skjer med hakket gressløk helt på slutten av sausen. Den er et nydelig måte og spise fisk på og jeg skal neppe ikke venter til neste jul før jeg lager den igjen.
Cod fish
Christmas Cod has now finally arrived on the table. I really do not understand why we must wait until Christmas. I can enjoy a Codfish dinner regardless of the day of the week or seasons. This recipe for the sauce, together with the combination of vegetables and fish is what I class as an middag x 5d = 30m. An intelligent every day meal made in 30 minutes. There are many traditions in Norway for Christmas food and as I understand it, Cod is the dish that many will enjoy for Christmas dinner, and everyone can make it, or perhaps not? It is the sauce that I want to focus on here. This is my favourite sauce for Cod. If you have them, add some spoons of chopped chives at the end of the sauce. It is a delicious way to eat fish and I will definitely not be waiting until next Christmas before I make this again.


FREMGANGSMÅTE
1. Kok poteter i vann.
2. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt – 3 dl salt til 10 litre vann.
3. Varm erter sakte opp med laken i en gryte.
4. Da saltet vann begynner å koke, tilsett renset torskefilet. Snu ned varmen og la Trekke i ca 10 minutter til kjøtt løsner fra beinet.
5. Tilsett 50 ml estragoneddik i en kjele. Tilsett 1 laurbærblad og 1/2 ts pepper. Kok ned til nesten tørr. Fjern kjele fra varmen og tilsett 2 egg. Pisk sammen med 1 ts vann.
Tilsett litt smør og pisk til smør er smeltet. Sett tilbake på lav varmen. Den må ikke koke opp og du må lett pisk i det kontinuerlig.
6. Gjentar 1 ts vann, deretter litt smør og pisk, frem til alt smør er brukt. Fjern fra varmen.
7. Torsken serveres med poteter, erter og saus
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Estragoneddik
250 gram Meierier smør
egg
Laurbærblad
Salt
Pepper
Kjøp:-
Ferskt torsk i skiver
Poteter
Erter i boks
































































































































































































































