Kalamata oliventapanade
Etter min fast frokost, dagens avis og kaffe er jeg klar for dagens innlegg. Mat laging på lørdags kveld kan ta lang tid. Det er den dagen i uken at det mest omfattende oppskrifter er på meny og jeg våg og ta sjanse for nye utfordringer, mens familiene masse stadig om nå maten bli ferdig, for de er sulten. I denne tilfelle er det lurt og har noen «snacks» på lur som er fort og lager og lett. Vi må har plass for den stor middag som kommer om litt. I går var det Oliven Tapenade med min favoritt svart gresk «Kalamata» oliven, etter bestilling fra min datter. Oliven, oliven olje, capers, hvitløk, sitron, nyplukket timian og salt blendes sammen i en kjøkken maskin, og i løpet av noen minutter, sammen med et håndfull ostekjeks har du nydelig snacks klar.
Kalamata Olive Tapenade
After my regular breakfast, morning newspaper and coffee, I am ready for today’s recipe. Cooking dinner on Saturday evening can take a long time. It is the one day of the week that the most complicated recipes are on the meny and I take the risk with new challenges, while the family complains about the meal taking too long because they are hungry. In this case it often smart to have som snacks on hand that are quick to make and light. We still need to have space for the big dinner that is on it’s way soon. Yesterday, it was Olive Tapenade with my favourite greek Kalamata olives, ordered by my daughter. Olives, olive oil, kapers, garlic, lemon, fresh timian and salt is blended in a kitchen machine, and in a few minutes, together with a handfull of cheese biscuits, you have a delicious snack ready.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell hvitløks båter
2. I en kjøkken maskin blend sammen ca 150 gram oliven,
hvitløk, ca 60 gram kapers, 1 ss timian blader, 1 ss presset sitron juice, salt og pepper etter smak og 1 dl oliven olje
3. Blend til en paste. Tilsett mer olivenolje hvis den er for tørr
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
Olivenolje
Maldon Salt
Pepper
2 hvitløks båter
Kjøp:
Glass svart Kalamata Oliven uten sten
Glass kapers
Fersk timian
Fersk sitron