Kalkun stuffing
Det forbause meg at kalkun finnes i fryse disken kun til påske og jul her i Bergen. Du aner ikke hvor mange butikker jeg måtte innom, til å finner de. Til slutt måtte jeg bestiller og kunne endelig smile, nå jeg hadde de i bilen. De ta flere dager å tine, så man må være tidlig ute hvis kalkun er på helgens meny. Poeng er, kalkun bør være tilgjengelig hele tiden. Det er ikke bare utrolig godt og enkelt, men hvis man planlegge mat til flere, det er også en billig løsning. Her finner du min oppskrift for den perfekte stuffing. Litt Australsk/Norsk fusion, da jeg mener macadamianøtter er helt utmerket til stuffing.
Turkey Stuffing
I am irritated that Turkey is in the freezer compartment at Easter and Christmas only, here in Bergen. You have no idea how many shops I had to go into to find it. In the end, I had to order it and could at last smile when I finally had it in the car. It takes several days to thaw, so you have to be early, if Turkey is on the weekend’s menu. The point is, Turkey should be available here the whole time. It is not only delicious and easy, but if you are planning dinner for many persons, a Turkey is a cheap option. Here is my recipe for the perfect Turkey Stuffing. It is an Australian/Norwegian fusion, as I believe that macadamia nuts are wonderful in the stuffing.
FREMGANGSMÅTE
Varm ovn til 180 grader.
Kalkun bør tine, og står på rom temperatur i 2 timer før du fyller og steke.
Som regel steketid er 30 minutter per kilo + 30 minutter i tillegg til fyll.
Gni smør på kalkun før steking og husk å pensler med smør eller jus gjennom
steketiden.
Dekk kalkun med aluminiumsfolie etter ca 90 minutter da huden er brunet.
INGREDIENSER
= 1 kalkun ca 6 kg
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Salt
Pepper
1 ts tørket timian
1 ts tørket salvia
1 ts tørket rosmarin
100 ml Oliven olje
2 hvitløksbåter
Kjøp:
1 hel kalkun med innmaten*
8 skiver hvit brød
100 gram macadamianøtter
2 epler
1 løk
6 skiver bacon uten svor
1 ss Fersk timian blader
1. Skrell løk, hvitløk og epler. Finhakk.
2. Finhakk bacon
3. Riv brød inkl. skorpe i små biter.
4. Hakk innmaten* fra kalkun – hjerte og lever.
5. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle.