Karri, chili og kokos lammegryte
Med Valentine’s Dag på lørdag er det ikke for tidlig å begynne skru opp varmen. Her kommer en vidunderlig indisk rett. Ja, det ta litt mer tid en muligens vi har til disposisjon på en uke dag, men det er vel verdt det. Jeg er ofte litt skeptisk da jeg spør familien om hvordan de likte retten da jeg leker med alt mulig. Den denne gangen var jeg overrasket med ordene fra min mann, at dette var det beste jeg har laget siden jeg begynte med blogg. Yes. Var ikke det en god nok anbefaling? Jordskokk er mine favoritt vinter grønnsaker og det gis en deilig nøtter smak til gryten.
Curry, chilli and coconut lam hot pot
With Valentine’s Day coming up on Saturday, it’s not too early to begin to screw up the temperature. Here comes a wonderful Indian dish. Yes, it takes a little more time than we perhaps have time for on a weekday, but it is well worth it. I am often sceptical when I ask my family how they like their dinner as I play around with everything possible. This time I was surprised with the words from my husband, at this was the best I have made since I began to blog. Yes. Wasn’t that a good enough recommendation? Jerusalem artichokes are my favourite winter vegetable and they give a delicious nutty taste to the hot pot.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Smelt smør i en stor stekepanne. Brun lamme stykke på begge sider. Fjern og legg opp i en ild fast form med lokk eller aluminiums folie.
3. Skrell løk, hvitløk, ingefær og jordskokk. Kutt løk i tynn skiver. Press hvitløk og fin riv ingefær.
4. I samme stekepanne, fres karri blader 2 minutter. Tilsett løk, chili, gurkemeie, spisskummen og koriander, hvitløk og ingefær. Rør om til det begynner å dufte.
5. Tilsett eddik, tomater, 3 dl vann, kardemomme frø, kanel stang og 2 striper sitron skal ca 2 cm Bred og 4 cm lang. Rør godt sammen.
6. Fordel jordskokk jevnt over kjøtt.
7. Ha saus på toppen av lam og jordskokk, sett på lokk og stek midt i ovn 1 timer.
8. Finhakk mandler i et kjøkken maskin.
9. Kok ris i vann.
10. Før servering fjern karri blader, kardemomme, kanel og sitron. Tilsett mandler og kokosmelk og rør godt sammen.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
40 gram meierier smør
4 tørket karri blad
1/2 ts indisk chili pulver
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
2 ts koriander
4 stk hel kardemomme frø
1 kanel stang
30 gram mandler
4 ss brun eddik
Kjøp:
1 kg fårikål lam
2 løk
5 hvitløksbåter
1 stk fersk ingefær ca 5 cm lang
1 fersk sitron
10 små jordskokk
1 hermetisk boks hakket tomat
1 hermetisk boks kokosmelk
Basmatiris