Karri kyllingsuppe
Har du den mandag følelser…Slapp av, det er bli fort fredag igjen. I mellom tiden tenke jeg og legg ut noe enkelt middag x 5d = 30m oppskrifter denne uken. Sundt hverdags måltider laget i 30 minutter men samtidig laget fra bunn av, fordi mat laget fra bunn, smaker best og inne holder alt den gode som kroppen og sjel trenger. Vi begynner med en av mine favoritt suppe måltider. Jeg liker krydder og Kurri, men klart kan mengde justeres etter smak, særlig for barn. Jeg bruker et blanding for denne oppskrifter– en indisk Kurri fra Ceylon kjøpte hos en innvandre butikk og en vanlig Ellingsen Hindu Kurri fra dagligvarer butikk. Det er mange land og regioner som lager sin egen Kurri pulver og det er mye forskjell i smak fra sted til sted. Jeg skal gjøre min beste og gjøre hverdagen enklere med anbefaling for enkelt, fort middager denne uken. middag x 5d = 30m – mat matte.
Curry chicken soup
Do you have that Monday feeling…Relax, it will soon be Friday again. In the mean while I thought to write about some easy middag x 5d = 30m recipes this week. Healthy, everyday meals made in 30 minutes, but at the same time, made from scratch, because meals made from scratch taste best and contain all the goodness your body and soul needs. We begin with one of my favourite soup meals. I love spice and curry, however the amount can be adjusted according to your tastes, especially for kids. I use a mixture for this recipe – an Indian curry from Ceylon bought at a foreign shop and an ordinary curry powder from the supermarket. There are both countries and regions making their own curry powder and they all taste differently. I will do my best to make your everyday easier with my recommendations for easy, quick meals this week. middag x 5d = 30m – It’s food maths.
FREMGANGSMÅTE
1. Hakk kylling filetter i biter. Skrell eple. Hakk eple og løk i små biter.
2. Smelt 2 ss smør i en panne. Fres kylling, kylling bolle, eple og løk noe minutter til
løk er gjennomsiktig.
3. Tilsett 1 ss kurri powder, 1 dl vann, 1 stor eller 4 små grønnsaks
buljong terningene, 2 boks hakket tomat og fløte.
4. Kok opp i ca. 5 minutter. Tilsett 1 ts sukker. Smak til med salt og
pepper, evt. litt mer karri hvis du liker krydder!
5. Dryss hakket persille opp i suppen.
*Hint:-
Nydelig med et hvitløks skiver til – bagett med hviltøks smør
under grill til gylden. Pynt med basilikum blad.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Grønnsaker buljong terninger
Sukker
Maldon Salt
Pepper
Karri pulver – helst en søt kurri og en indisk ceylon kurri
blandet sammen
Meieri smør
Kjøp:-
4 kylling filetter
Pakk med kylling kjøttboller
3 dl kremfløte
4 båter hvitløk
1 eple
1 løk
3 ss fersk persille
2 Hermetisk tomat i boks med smak – f. eks
basilikum og oregano eller hvitløk
Fransk bagett