Kjøttboller polpettina med salvie
Jeg fortsetter med en til middag x 5d = 30m. Denne gangen med et italiensk vri. Polpettina er et italiensk navn som betyr egentlig små kjøttboller. Men det er blanding av begge biff og svine deig som gjøre det litt mer interessant. Salvie har en delikat smak og sammen med typisk Middelhavets krydder, basilikum, timian, oregano, hvitløk og tomat er den helt nydelig. Kjøtt boller er et typisk middag for oss men gjerne prøve denne eksotisk vri. Polpettina pga. størrelsen egen seg perfekt til en tapas rett, eller forrett til gjester.
Polpettina with sage (small meat balls)
I continue the week with one more middag x 5d = 30m. This time with an Italian twist. Polpettina is an Italian name that means small meatballs. The mixture of both beef and pork mince that makes them more interesting. Sage has a delicate taste and together with typical Mediterranean herbs, basil, thyme, oregano, garlic and tomato, it is delicious. Meatballs are a typical meal for us but try this exotic twist. Polpettina, due to their size are also a perfect tapas dish or a starter for guests.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk og 3 hvitløksbåter. Finhakk sammen med selleri, 2 ss salvie og
2 ss bladpersille.
2. Ha litt olje i en stekepanne og fres løk, hvitløk og selleri til gjennomsiktig.
3. Bland sammen kavring og melk til en fin blanding. Pisk egg.
4. I en stor bolle, bland sammen løk, hvitløk, selleri, kavring, melk, egg, karbonade deig, svine, salt og pepper. Lage små bolle.
5. Varm litt olje i stekepanne og stek bolle til gylden brun.
Saus:-
1. Skrell hvitløk. Del tomater i to og fjern frø. Fiinn hakk hvitløk og hakk tomat.
2. Varm opp 2 ss oliven olje i en kjele.
3. Tilsett hvitløk, tomat, oregano, timian, basilikum, salt, pepper og 1/2 dl vann.
Ror og fres.
Servere polpettina dekket i saus og pynt med et salvie blad og raspet parmesan
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
50 gram Kavring
2 ts tørket oregano
2ts tørket basilikum
2ts tørket timian
4 hvitløksbåter
50 gram Hmelk
2 egg
Fersk parmesan ost
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
400 gram karbonade deig
200 gram svinedeig
1 løk
1 selleristang
Fersk salvie
Fersk bladpersille
2 tomater