Klassisk Cæsarsalat
Cæsarsalat finnes på menyer over hele verden. Som jeg har opplevd har det fleste sin måte eller vri å lager den på. Med eller uten ansjos? Jeg foretrekker uten, takk. Jeg minst liker Cæsar nå den drukne i tykk og tung dressing med salat blader som er mykt og seig. Her har du min vri på den klassisk rett som jeg liker alle best med stor sprø skinke biter, stor flak parmesan og croutons laget av god brød.
Classic Cæsar salad
Cæsar Salad is on menus all over the world. I have experienced that there are many ways or interpretations on how to make it. With or without anchovies? I prefer without, thanks. My least favourite Cæsar is when it is drowning in thick and heavy dressing with lettuce leaves that are soft and soggy. Here is my way on this classic dish that I like best with large crispy pieces of cured pork, big pieces of parmesan and croutons made with good bread.
FREMGANGSMÅTE
- Skrell hvitløk og press med baksiden av kjøkken kniv.
- Varm en god klunk olivenolje i stekepanne. Tilsett hvitløk. Tilsett skiver med skinke. Fres til skinke er sprø. Fjern.
- Kutt brød i passelig terninger. Fres brød i samme panne med hvitløk og olje til gylden. Fjern.
- Ha kokende vann over egg, gjerne i en glass. Egg skal «coddles» dvs. begynne å koke. Ta ca. 3 minutter.
- Riv parmesan i stor bytte, gjerne med ostehøvel.
- Knekk egg og kast skjell. Bland coddled egg med 1/2 dl olivenolje, 1/2 dl hvitvinseddik, 1 ts dijon, salt og pepper. Rist gjerne i glass med lokk.
- Anrett salat blader på serveringsfat. Fordel skinke, brød og parmesan over salat blader. Dryss med dressing.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Skiver med god brød
2 hvitløksbåter
Olivenolje
Hvitvinseddik
Dijon Sennep
Maldon Salt
Pepper
1 egg
Kjøp:-
Hjerte salat eller Romano salat
Norsk skinke
Parmesan ost