Kongekrabbe Ragout
Oppskriften på en vellykket Valentine’s Dag
Er det deg som skal lage verdens beste måltid for din kjære på lørdag – ikke stress. Her er resepten. Oppskriften kommer i dag på forskudd. – husk at ting ta tid og innkjøp på en viktig begivenhet falle ikke alltid på plass uten god planlegging. Med andre ord, begynn i dag og legge grunn steiner, få tak i, eller bestiller råvarer nå, og resten,,,,,skal ta være på seg selv. Husk at noe godt i glasset er et selvfølge og til østers er det Champagne. Til kongekrabbe – en Sancerre fra Frankrike og til osten -mer Champagne.
King Crab Ragout – Recipe for a successful Valentine’s Day
Are you the one who will make the world’s best meal for your loved one on Saturday? Don’t stress, I have the prescription. You get the recipe today in advance – remember that things take time, and shopping for the right ingredients doesn’t always fall into place without a good plan. In other words, begin today to lay down the foundations, get a hold of or order the ingredients, and the rest will take care of itself. You must have something good in your glass, and for Oysters, it is Champagne. To accompany the king crab – a Sauvignon Blanc and for the cheese – more Champagne.
FREMGANGSMÅTE
1. Rensk krabbelår og fjern kjøtt fra skal.
2. Kutt fennikel i tynn skiver, og asparges i biter ca 5 cm lang. Ikke bruk den nederste par cm asparges.
3. Smelt 1 ss smør i en stekepanne og tilsett fennikel, asparges og sukker. La dette surre i ca. 8 minutter.
4. Press sitron juice oppe i stekepanne og tilsett fløte, salt og pepper. Kok til fløte tykner.
5. Tilsett kongekrabbe og fersk dill. Varm opp og servere.
Pynt med litt ekstra fersk dill og en ekstra dryss salt og pepper
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Meierier smør
1 ts sukker
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
Kongekrabbe lår- ferdig kokt
1 fennikel
Fersk dill
Fersk asparges
1/2 fersk sitron
3 dl kremfløte