Korsboller
I dag blir det en fusjon av kulturer. Siden jeg var barn har vi hatt «hot cross buns» eller korsboller på Norsk til langfredag, og jeg har ikke tenkte å avvike fra tradisjon i år heller, en tradisjon som familien har tatt med fra England. Bollene merkes med et kors til symbolisere korsfestelsen av Jesus. Man kan legge tradisjon eller symbolisering til siden og bare nytt de nydelig varm bolle med et klatt smør til frokost eller gjennom hele langfredag.
Hot cross buns!
Hot cross buns!
One ha’ penny, two ha’ penny,
Hot cross buns!
If you have no daughters,
Give them to your sons
One ha’ penny,
Two ha’ penny,
Hot Cross Buns!
Hot Cross Buns
Today is a fusion of cultures. Since I was a child we have had “hot cross buns” on Good Friday, and I haven’t thought about changing from that tradition this year either. A tradition that our family has taken with them from England. The buns are marked with a cross to symbolise Jesus on the cross. You can forget the tradition or the reference to Christianity, and just enjoy these delicious warm buns with butter for breakfast or throughout the whole of Easter.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm melk til kokepunkt. Fjern fra platen og tilsett honning, olje og smør.
2. Pisk sammen gjær og rom temperert eplejuice. Pisk inn egg og revet skal fra appelsin.
3. I en stor bolle, bland sammen mel, kanel, salt, rosiner, eplejuice, og melk. Dekk med plastikkfolie og hvil et varm sted 30 minutter.
4. Elt røre med litt mer hvetemel noe minutter. Ha tilbake i bolle. Dekk med plastikk igjen og hvil 1 timer.
5. Dekk stekebrett med bakepapir.
6. Del røre i 16 jevn biter, ca 90 gram hver. Form i bolle, evt. med elting i litt mer mel.
7. Fordel rundinger 4 x 4 på stekbrett. Dekk med plastikkfolie og hvil 30 minutter, eller evt. i kjøleskap overnatt.
8. Varm ovn til 200 grader.
9. Bland sammen 75 gram hvetemel med 2 ss sukker og litt vann til en pasta.
10. Ha pasta i en pose, klipp vekk det ene hjørne og lage et kors på toppen av hver bolle.
11. Stek bolle i ovn 25 minutter. Avkjøl.
12. Bland sammen 2 ss sukker, gelatin og 2 ts vann.
13. Pensel varm bolle med gelatin glasur
INGREDIENSER
= 16 boller
Hva du bør ha i skapet fra før:-
250 ml melk
60 gram meierier smør
1 egg
7 gram pose tørr gjær
2 ts kanel
2 ts salt
2 ss sukker +
2 ts Gelatinpulver
2 ss honning
2 ss rapsolje
Plastikkfolie
Bakepapir
Kjøp:-
250 ml eplejuice
1 appelsin
100 gram rosiner
800 gram hvetemel +