Krabbekake med søt chilisaus og marinert agurk
Krabbe, enten i Norge eller resten av verden er rett og slett en av det beste man kan spise da det gjelder smak. Heldigvis for oss er det ikke den dyreste råvarer heller. Det er flere andre typer krabbe ut i verden, og for denne oppskrift kan du bruker hvilken som helst, men en blanding av hvit krabbe kjøtt og kongekrabbe ville vært helt utmerket. Bland krabbe kjøtt sammen med hakket løk, hvitløk, selleri, paprika, timian, majones, eggeplomme og kavring. Lage tett rundinger, dekk med hvetemel, dypp i egg og rull i ekstra kavring før steking i smør. Saus lages med fersk ingefær, hvitløk, smør, risvinseddik, hvitvinseddik, krem fløte og ferdig thai søt chili saus. Kakene er servert på toppen av fyrstikke tynn strimler av agurk med et dressing av kardemomme, allehånder, salt, sukker og brun eddik. Det er et nydelig forrett, tapas rett eller kunne være et snadder mat pakke, men jeg tviler på det bli noen rester igjen.
Crab cakes with sweet chilli sauce «thai light»
Crab, either in Norway or the rest of the world is actually one of the best we can eat considering its taste. Luckily, for us, it is not the most expensive ingredient either. There are many types of crab in the world, and for this recipe, you could use any, but a combination of white crab meat and king crab legs would be perfect. Mix together crab, chopped onion, garlic, celery, capsicum, thyme, mayonnaise, egg yolk and breadcrumbs. Make tight balls with the mixture, coat first in flour, then egg and breadcrumbs before shallow frying in butter. The sauce is made with fresh ginger, garlic, butter, rice wine vinegar, white wine vinegar, cream and ready made sweet chilli sauce. The crab cakes are served on top of match stick thin slices of cucumber with a dressing of ground cardamom, all spice, salt, sugar and brown vinegar. It is a delicious appetiser, tapas course or could be a yummy lunch box, but I doubt that there will be any left.
FREMGANGSMÅTE
Skrell løk og hvitløk. Finhakk løk, 1 hvitløks båt, selleri, paprika og timian og bland sammen in en bolle
Tilsett krabbe, majones, eggeplomme og kavring og bland godt sammen.
Press krabbe kjøtt i små rundinger. Dekk rundinger første med hvetemel, dypp i lett pisket egg og rull i ekstra kavring. Legg i kjøleskap mens du lager sauser
For saus – skrell ingefær. Rin riv ingefær og press 2 hvitløksbåter. Varm 50 gram smør i en stekepanne, tilsett ingefær og hvitløk, risvinseddik, hvitvinseddik, fløte og søt chili saus. Rør godt sammen.
Skrell agurk i fin skiver gjerne med østehovel og kutt i fin strimler.
For marinade – bland sammen kardemomme, allehånde, salt, sukker og brun eddik.
Smelt 3 ss smør i en stekepanne og stek krabbe kake på alle sider til gylden brun.
Anrett agurk på tallerken og dryss med marinade. Legg krabbe kake på toppen av agurk og pynt med noe skje saus, en gressløk og små firkanter rød paprika
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha skapet fra før:-
1 eggeplomme
1 egg
0,5 dl majones
Meierier smør
1 dl kremfløte
3 ss risvineddik
3 ss hvitvinseddik
0,5 dl brun eddik
Søt chilisaus
3 hvitløksbåt
1,5 dl kavring +
Hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt allehånde
3 ss salt
6 ss sukker
Kjøp:-
1,5 dl hvit krabbe kjøtt
0,5 dl selleri
1/3 rød løk
1/3 rød paprika
1/2 ts fersk timian
Fersk gressløk
2 cm lang stykke fersk ingefær
1 agurk