Krabbesalat
Det er deilig med helg og muligheter få å sove litt lengre lørdags morgen. Det beste med helg for meg er fredags kveld. Den fantastisk følelse av å kommer hjem etter en uke på jobb og vite at hele helgen ligger foran meg. Vår fast middag på fredager har alltid vært skalldyr så langt tilbake jeg husker. Alt fra fersk fjordrekker, blåskjell, kongekrabbe, sjøkreps, kamskjell og på en mer sjeldent tilfelle – hummer. Alle favoritten er krabbe! Det må være levende da jeg ta det nede i saltede kokende vann. Jeg kan ikke sier at krabbene er alltid selv fanget, vi mest ofte kjøpe de levende og oppbevare de på «farmen» – en kasse på bryggen vår. De har de godt og bli matet med blåskjell. På denne måten er fett og fin i kjøttet. Det er kun majones som skal til for en enkelt med velsmakende måltid. Jeg er alltid på jakt etter andre vri på gode råvarer. I går var det et nytt salat med krabbe kjøtt, agurk, eple, dill, sitron, chili og crème fraiche, og det smakte.
Crab Salad
It is wonderful with the weekend and the possibility to sleep longer on saturday morning. The best for the whole weekend for me, is friday evening. That wonderful feeling to come home after a week at work and know that the entire weekend lies before you. Our regular dinner on fridays has always been shellfish as long as I can remember. Everything from fresh fjord prawns, mussels, king crabs, langoustines, scallops and on a more seldom occasion – lobster. The favourite though is crab! It must be alive when I put it in the boiling salted water. I can not say that the crab are always self caught. Often we buy them alive and keep them in the «farm» – a wooden case on the end of our pier. They thrive and are fed with mussels. In this way they are fat and their meat is plentiful. It is only mayonnaise that we need for an easy and delicious dinner. I am always hunting for other ways to use good ingredients. Yesterday, it was a new salad with crab meat, cucumber, apple, dill, lemon, chilli and crème fraiche, and it tasted great.
FREMGANGSMÅTE
- Del chili i 2 og fjern frø. Finhakk. Kut vårløk i fin stimler. Fin rasp hud fra hele sitron
- I en bolle, bland chili, vårløk, creme fraiche, sitron skal, presset sitron juice, rensket krabbe kjøtt, salt og pepper alt etter smak.
- Ved et potet skreller, skrell fin skiver av agurk. Ikke bruk den del i midten med frøene. Skrell eple, fjern kjerne og kutt i fin båter.
- Anrett agurk skiver og eple skiver på en tallerken. Legg på krabbe kjøt og pynt med fersk dill, litt mer salt og pepper
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
2 fylt krabbe skjell
1 vårløk
1 rød chili
Fersk sitron
1/2 slange agurk
Eple
Fersk dill
4 ss creme fraiche