Kremet tomatsuppe
Jeg elsker suppe av al slags og kunne leve av det. Nå i disse ferie tiden, bestemte jeg for å bremset opp litt i dag, og ta en lettere måltid som kroppen vil takke meg før. Det inneholder mye fløte men bortsatt fra det er det bare godt. En måltid eller mellom måltid som kan spises uansett tid av døgn eller årstid.
Creamy tomato soup
I love all types of soup and could really just live off it. Now in these summer holiday times. I chose to put on the brakes today, and make a lighter meal that my body will thank me for. It does contain a lot of cream, but aside from that is only goodness. A meal or an in between meal that can be enjoyed at any time of the day or at any time of the year.
FREMGANGSMÅTE
- Skrell løk, 3 hvitløksbåter og gulrøtter. Hakk i grov biter.
- Ha en god klunk olje i en stor gryte og fres løk, hvitløk og gulrøtter i 10 minutter.
- Hakk tomater i grov biter.
- Ha tomater i gryte sammen med kyllingkraft, tomatketchup, salt, pepper og 1 dl basilikum blader. Sett på lokk og småkoke i 30 minutter.
- Tilsett fløte og bland sammen med et stavmikser til en fin konsistens. Sett tilbake på varmen.
- Skrell resten av hvitløk og press med baksiden av kjøkkenkniv. Kutt brød skiver i stor terninger.
- Ha olje i en stekepanne og varm opp. Tilsett hvitløk og brød. Stek brød til gylden croutons.
- Servere suppe med brød croutons og fin snittet basilikum blader.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
6 hvitløksbåter
2 ts sukker
Maldon Salt
Pepper
3 ss tomatketchup
Kjøp:-
2 rødløk
3 mellomstor gulrøtter
5 stor plommetomater
Fersk basilikum
600 ml kyllingkraft
3 dl kremfløte
4 skiver brød