Krokodille i kokoskrem
Fra Crocodile Dundee som jeg skrev om et par dager siden, til Krokodille. Utrolig men helt sant. Australia er kjent for sin farlige dyr. Krokodillen enten salt eller fersk vann, er et dyr du vil helst møte på tallerken og ikke i vannet samtidig som morgen badet. Begge salt og fersk vanns krokodille er funnet i tropene her i Australia. I Townsville, en kyst by jeg seilte forbi i dag er Krokodille et så pass viktig symbol for region, at den lokale fotball lag, restauranter, bil utleie, butikker og til og med en is er kalt etter Krokodillene. Det var ikke rart at Krokodille var et fristende valg til middag i dag. Det smakte egentlig som svine kjøtt, og siden Krokodille er vanskelig å finne i Norsk butikker kan du godt erstatte den med ytrefilet av svin. Rull kjøtt i hvetemel og stek i stekepanne til brunet. Hvil. I samme panne stek litt hvitløk med knust tørket rød chili. Tilsett hakket rød paprika, Pak Choy i strimler, varløk ok kokoskrem. Kjøtt serveres blandet sammen med pak choy som er et asiatisk kål type, ris og et dryss ristet sesamfrø. Den var farlig god.
Crocodile in coconut cream
From Crocodile Dundee which I mentioned a couple of days ago, to Crocodile. Unbelievable but true. Australia is known for its dangerous animals. Crocodiles, either salt or fresh water varieties, are found in the tropics here in Australia. In Townsville, a coastal town I sailed past today, Crocodiles are such an important symbol for the region that the local football team, restaurants, care hire, shops and even an ice cream are named after the Crocodile. It was appropriate that Crocodile was a tempting choice for dinner. It tasted like pork, and as Crocodile is not so easy to find in the shops in Norway, it could easily be replaced with pork. Roll the meat in flour first, and fry until browned. Lay to rest. In the same pan, shallow fry some garlic with a crushed dried red chili. Add chopped red capsicum, Bok Choy in strips, shallots and coconut cream. The meat is served mixed with the Bok Choy, which is a type of Asian cabbage, rice and a sprinkle of roasted sesame seeds. It was dangerously good.