Kylling med aprikos
Jeg lager mat som smaker og utfordre alle til lære barnet smaker eksotisk naturlig råvarer. Mengde chili eller sterkt krydder kan justeres alltid etter smak, og en god tips med chili er å legge en hel chili i sausen og fjern den på riktig tidspunkt som passer deg og dine. Mest ofte er det små thailandske chili, delt i to, men frøene fjernet, jeg bruker finhakket i oppskriftene mine, men jeg er klar over det kan være sterkt for mange, særlig barnefamilie. Dagens oppskrift er i den middag x 5d = 30 m kategorien, siden den er så pass fort å lager. Men pass på chilien! Det er ikke nødvendig med fersk aprikos. Tørket gå helt fint å bruke, men helst bløte i vann overnatt. Stek aprikos i oliven olje. Stek kylling fillet i oliven olje. Fres fersk fin rivet ingefær, vårløk og lime skallet, tilsett hvitvinseddik, lønnesirup, smør og chili. Sett tilbake aprikos og kylling og småkoke. Husk å fjerne chili. Servere med ris og pynt med vårløk skiver og paprika strimler. En nydelig intelligent hverdags middag, fort ferdig i 30 minutter.
Chicken with apricots
I make food that tastes and challenge everyone to teach their children to like exotic and natural ingredients. The amount of chilli or strong spices can be adjusted after your own taste, and a good tip for chili is to put the whole chili in your sauces, and remove it just at the right time that suits you or who you are cooking for. Most often, I use those small thai chilies, cut in half with the seeds removed, that I use finely chopped in my recipes, but I know that they can be too strong for many, especially families with children. Todays’ recipe falls into the “middag x 5d = 30 m» catagory, since it iPuts so quick to make. Be careful with the chilli! It is not necessary with fresh apricots. Dried is fine to use, but preferably soaked in water overnight first. Fry the apricots in olive oil. Fry the chicken filets in olive oil. Fry freshly grated ginger, shallots and lime zest. Add white vine vinegar, maple syrup, butter and chili. Add back the apricots and chicken and simmer. Remember to remove the chilli before serving. Serve with rice and sprinkle with shallots and capsicum strips. A delicious intelligent everyday meal, quickly ready within 30 minuttes.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok ris i vann
2. Skrell ingefær og fin riv. Del chili i to på langs og fjern frø. Fin riv skallet fra lime.
3. Kutt vårløk i tynn skiver. Separer den nederste hvit del og øverste grønn del.
4. Hvis aprikos er fersk, del i to, fjern stein og kutt i båter. Hvis tørket, kutt i strimler.
5. Ha en klunk olje i en stekepanne. Tilsett aprikos og brun. Fjern.
6. I samme panne, brun kylling fileter i litt mer olje på begge sider. Fjern.
7. Ha litt mer olje i stekepanne, tilsett den hvite delen av vårløk, ingefær, og lime skallet. Fres. Tilsett hvitvinseddik, lønnesirup, 3 ss smør og halve chili. Sett tilbake aprikos og kylling filet og små koke 20 minutter til kylling er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
8. Rist mandel flakk i en tørr stekepanne eller under grill til brunet.
9. Kutt paprika i fin strimler.
10. Fjern chili fra kylling og kast.
Servere kylling med ris, dryss med aprikos og saus og pynt med Paprika i strimler og den grønne del av vårløk.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
Meierier smør
Salt
Pepper
2 ss hvitvinseddik
4 ss lønnesirup
Kjøp:-
4 kylling bryst fileter
50 gram mandel flak
6 Fersk eller tørket aprikos (helst bløt tørket aprikos i vann overnatt)
4 cm lang stykke fersk ingefær
1 vårløk
1/2 fersk lime
1/2 fersk chili
1/4 rød paprika
Ris