Kylling tom kha gai
En suppe som er rask og enkel å lage men dessverre ingrediensene kan være en utfordring å få tak i. Galangal og limeblader finnes i innvandre butikken så dette må planlegges på forhånd. Suppen er en klassisk thai rett laget med kokoskrem og utrolig smaksrik.
Chicken Tom Kha Gai
A soup that is quick and easy to make but unfortunately the ingredients can be a challenge to find. Galangal and lime leaves are available in Asian supermarkets. Therefore, plan ahead of time for this recipe. The soup is a classic Thai dish made with coconut cream and is unbelievably tasty.
FREMGANGSMÅTE
- Skrell gulrøtter og kutt i skiver.
- Kutt kylling i biter. I en stor kjele fres kylling og gulrøtter. Legg til siden.
- Skrell ingefær og galangal og kutt i tynn skiver.
- Del chili i to på langs og fjern frø. Kutt i fin strimler.
- Kutt sitrongress i to.
- Skrell hvitløk og finhakk.
- Varm en klunk olje i en gryte.
- Fres ingefær, galangal, chili, sitrongress og limeblader.
- Tilsett kyllingkraft, fløte og kokoskrem. Småkoke 15 minutter. Sil.
- Kok opp en gryte med vann. Tilsett nudler og lå trekke noe minutter. Sil.
- Kutt vårløk i stykke ca. 5 cm lang. Del sjampinjong i båter. Rens paprika og kutt i biter. Kutt kinakål i strimler – ca. 2 dl.
- Hell kylling og gulrøtter sammen med saus, vårløk, sjampinjong og paprika.
- Tilsett presset saft av lime, kinakål og koriander blader. Småkoke til grønnsaker er mykt.
- Hell i nudler, sukker, salt og servere.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Solsikkeolje
1 hvitløksbåt
1 ts sukker
Maldon Salt
Kjøp:-
4 store kyllingfilet
1 dl kremfløte
1 rød chili
50 gram fersk ingefær
3 cm lang galangal*
4 limeblader*
2 stilker sitrongess
1 lime
3 vårløk
2 gulrøtter
Pose Sukkererter
Beger Sjampinjong
Fersk koriander
Rød paprika
Kinakål
1 dl kyllingkraft
1 dl kokoskrem
50 gram asiatiske flat nudler