Kyllingdeig med lime og koriander
Jeg elsker mat som smaker. Maten fra fjern Østen har gjort stor innflytelse på meg gjennom årene. Det er bare å høre ordene som koriander, sitrongress, rød chili, lime og kokosmelk at jeg få frysninger i kroppen. Jeg kan ikke spiser Thai inspirert retter for ofte. For ikke mange år tilbake, mat som var en gang eksotisk er heldigvis en del av vår vanlig diet i dag. Thai mat er egentlig veldig enkelt å lage. Stort sett de samme krydderne og råvarer gjentar seg selv oppskrift etter oppskrift. Rare greie som «galangal» er vanskelig å få takk i men er lett å finner i innvandre butikker. Hva er galangal, spør du? Det er i familie med ingefær men har et skarpere og mer frisk smak. På middags bordet i går kveld var det et varm salat med blant annet kylling kjøttdeig, chili, lime, koriander og nudler. Jeg er tilfredsstilt enda en gang. Det var en intelligent middag laget i 30 minutter og det smakte.
Chicken mince With lime and coriander
I love food with taste. Food from Asia has had a strong influence on me over the years. I only need to hear the words coriander, lemongrass, red chilli, lime and coconut milk and I get goose bumps. I cannot eat Thai inspired cuisine often enough. Not many years back, food that was once exotic is luckily a part of our ordinary diet today. Thai food is actually very easy to make. In the main, the same spices and ingredients repeat themselves in recipe after recipe. Strange ingredients such as “galangal” is difficult to get a hold of but is available in foreign grocery stores. What is Galangal, you ask? It is in the same family as ginger but has a sharper and fresher taste. For the dinner table last night I prepared a warm salad with among other ingredients minced chicken, chilli, lime, coriander and noodles. Now I am calmed down once more. That was an intelligent dinner, made in 30 minutes and it tasted great.
FREMGANGSMÅTE
1. Del chili i to og fjern frø. Finhakk. Skrell hvitløk
2. Varm raps olje i en stekepanne, tilsett kyllingdeig, chili, presset hvitløk, salt og pepper. Rør om mens kylling freses.
3. Kok opp 3 dl vann. Tilsett nudler. Småkoke 3 minutter og sil av.
4. Bland alt til dressing sammen – sesamolje, søt chilisaus, fiskesaus, soyasaus, 1 1/2 presset lime og 2 ss hakket koriander blader
5. Med en grønnsaks skreller, lager tynn skiver av agurk. Den innerste del med frø ikke brukes.
6. I en bolle, bland sammen agurk skiver, dressing, vårløk, kylling og nudler
7. Legg salat blader på tallerken og deretter kylling blanding. Pynt med ekstra koriander blader og lime båter
INGREDIENSER
=6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1ss raps olje
2 ts sesamolje
1 ss søt chilisaus
1 ss fiskesaus
1 ss soyasaus
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
400 gram kyllingdeig
3 båter hvitløk
1 rød chilli
2 lime
2 vårløk
1 hjertesalat
1/2 agurk
Fersk koriander
1 pak nudler (Mr Lee instant nudler)