Kyllingfilet med tomat, oliven og kapers salsa
Det snø på fjellet. Natt til tirsdag gikk det ned i minus grader, og nedbør bli til en dryss av hvit melis over alt. Det fortsatte i hele dagen i går, og det ligger noe centimeter pulver på bakken nå. Det er fint, men ikke det som var bestilt til potet ferie. Hva med bær plukking, lang turer, mosjon, slitne benet og ryggsekk? Det bli byttet ut med inne kos, stearin lys og enda mer mat å fordøyer. Middag måtte være en lettere valg da vi ikke fikk den kalorier forbrenningen som var planlagt. Da bli det kyllingfilet med vil ris og grønnsaks blanding. Salsa laget med hakkede fersk tomat, svart oliven, kapers, sitron saft og salt var en lett og velsmakende saus til. Jeg må husker salsaen som ville passe helt perfekt til hvit fisk også. Hele middagen bæret et preg av Middelhavet – kun den hvite teppe var en påminnelse om den vinter som kommer.
Chicken filets with tomato, olives and caper salsa
It is snowing in the mountains. On Monday night, the temperature fell to below zero and the rain became sifted white icing sugar over everything. It continued all through yesterday and there is now a few centimetres of powder on the ground. It is lovely, but not what was ordered for the potato holiday week. What about berry picking, motion, tired legs and a backpack? That was exchanged for a cosy inside atmosphere, candles and even more food to digest. Dinner must be a lighter choice, as we did not manage to burn as many calories as planned. The choice fell to chicken fillets with wild rice and vegetables. The salsa, made with chopped fresh tomatoes, black olives, capers, fresh lemon juice and salt was both light and tasty. I must remember the salsa, which would be perfect with white fish too. The entire dinner had a Mediterranean feel – only the white carpet outside reminded us of the winter that is approaching
FREMGANGSMÅTE
1. Dryss salt og pepper på en stykke mat papir og blend sammen med hvetemel.
2. Skjær en dypp snitt i hver kylling fillet. Rull kylling filetter i mel blanding.
3. Varm opp litt olje og smør i en stekepanne. Tilsett kylling og brun på begge side. Fjern og holder varmt under aluminiums folie.
1. Kok ris i vann
2. Hakk oliven i biter. Del tomater i to og fjern fro. Kutt tomater i stor biter. Sil kapers.
3. Skyll kylling panne og tilsett litt olje. Tilsett tomater, oliven og kapers. Press inn juice fra sitron og dryss med salt.
Servere kylling fileter med dryss av salsa og ris. Bilde vises ris blanding med vil ris og blandet grønnsaker – squash, purre og asparges topper med hvitløk
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
3 ss kapers
Glass svart oliven, helst kalamata uten sten
3 ss hvetemel
2 ss olje
2 ss meierier smør
Aluminiums folie
Kjøp:
Kylling fileter
4 tomater
1 sitron
Ris