Kyllinglever postei
Her har du et favoritt, jeg har laget i årevis. En god gammeldags leverpostei vi har ofte ikke tid til lager i en travel hverdag. Men det er enkelt å lager, ta ikke så lang tid og er en perfekt spiselig julegaver eller venninne gaver alle årstider og alle sesongene. Den er nydelig til lunsj med baguette, grov brød eller knekkebrød eller med ost, som forrett eller lager den i små form, en pølse i plastikk, kutt i 1cm tykk skiver og servere på toppen av en god biff….. det er uendelige muligheter med oppskriften som faller i kategori – God til alt i min kokebok.
Chicken liver pate
This is one of my all-time favourites, and I have been making it for many years. A good old-fashioned liver pate we forget in our busy lives. It is easy to make, does not take a long time and at this time of the year a perfect edible Christmas present or in fact a gift for any time of the year and in all seasons. It is delicious as lunch with a baguette, seeded bread or crisp bread. Try it with cheese or as a starter in small forms. Rolled and wrapped in plastic in a sausage shape then cut in 1 cm slices, it can be served on the top of a good steak…..There are unlimited possibilities with this recipe that I have added to the category– Good with everything in my cook book.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk. Hakk løk og bacon i jevn stor terninger. Hakk 1 ts timian.
2. Varm smør i en stor stekepanne. Tilsett løk, bacon, laubærblad og timian.
3. Rør av og til. Løk skal være gjennomsiktig, ikke brunet.
4. Rens lever i vann og sil. Tilsett lever til stekepanne. Fres lever ca 10 minutter til brunnet. Ikke kok for mye. Lever skal fremdeles være litt Rose i midten.
5. Fjern lauberblad og kjør blandingen gjennom stavmikser eller blender.
6. Hakk sjampinjong i biter.
7. I samme panne, tilsett konjakk, portvin, sherry, fløte, salt, pepper og Fløte. Småkoke til saus reduseres ca. 50%.
8. Kjør saus gjennom kjøkken maskin og deretter kjør begge blandingen Sammen.
9. Del postei i glass, beger eller serverings skål. Pynt med 1 laurbærblad På toppen av hver servering. Avkjøl. Dekk med lokk eller plastikk i Kjøleskap. Kan fryses!
INGREDIENSER
= 4 glass/kopp
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 gram meierier smør
6 skiver bacon uten svor
6 ss portvin
6 ss tørr sherry
2 ss konjakk
Salt
Pepper
1 løk
1 laubærblad
Kjøp:-
500 gram kyllinglever
2 dl kremfløte
125 gram sjampinjong
Fersk timian