Laks med ingefær koriander pestosaus
Vi fortsetter tirsdagen med middag x 5d = 30m. I dag er det fisk som er i fokus, fordi fisk er sundt og godt. Laks kan man få overalt og for en grei pris. Hvordan vi anrette maten på tallerken har mye å si, særlig med barn i huset. Tallerken må være fargerikt og spennende som dagens er og smaken må overraske. Risen kan bytes ut med poteter eller pasta, alt etter smak, eller for en karbohydrat og kalori fattig alternativ, kan utelates helt. Jeg foretrekke en stykke laks til en karbohydrater. Lykke til med dagens, håper det smaker.
Salmon with ginger and coriander
We continue Tuesday with middag x 5d = 30m. Today, fish is in focus, because fish is healthy and good. We can get salmon everywhere for an okay price. How we present the food on the plate has a lot to say, especially with kids in the house. The plate must be colourful and exciting, as today’s is, and the taste should surprise. You can exchange rice with potatoes or pasta, which ever you prefer, or for less carbohydrates and calories, you can leave them all out. I prefer another piece of salmon instead of carbohydrates. Good luck with todays’ recipe, hope you like it.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok ris i vann
2. Skrell hvitløksbåter.
3. I en kjøkken maskin bland sammen 2 hvitløksbåter, en klunk olivenolje, salt, pepper, 4 ss koriander blader og saft fra en presset sitron til grov konsistens.
4. I en stekepanne stek laks på begge sider til gylden. Fjern panne fra varmen. Pensle laks med koriander pesto og hvil.
5. I en annen stor stekepanne, varm 2 ss olje og press inn hvitløksbåt. Ha inn spinat og Cherry tomater. Rør om til spinat er myk.
6. Anrett spinat og Cherrytomater på tallerken og topp med laks. Servere med kokt ris og sitron båter som pynt. Dryss med salt og pepper.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
3 hvitløks båter
Olivenolje
Maldon salt
Pepper
Kjøp:-
4 stor laksefilet
Pose spinat blader
Cherrytomater
Fersk koriander
5 cm lang stykke ingefær
2 Sitron
Jasmin Ris