Laks på råkost med Banoona dressing
Det er morsomt hvor ting utvikler seg i mitt kjøkken mens jeg lager mat. Jeg ofte sier det beste måltidene er de som jeg lager rett fra fantasien med det som finnes i kjøleskapet. Det kan hender at noe overraskelses middag smaker bedre en fest måltid jeg har nøye planlagt og strevet i timevis å få til. Dagens er i den overraskelses kategorier. Det var wok jeg skulle egentlig forberede til. Jeg hakket alle grønnsakene og de var så fargerik og fristende jeg hadde lyst å lager et salat dressing til og spiser de rå. Hjemme hos oss min mann og datter foretrekker rått grønnsaker en kokt. Så langt tenåring for vitaminer det er uvesentlig hvilken måter jeg tilberede de, ikke sånt. Rått er godt og, ofte med et eller annet dipp til. Tilbake til råkost – Salat dressing var nydelig og utrolig godt sammen med råkost. Men hva med laksen? Ja, svar, grill den på jern platen, legg den på toppen av salaten og ha dressing over alt. Og resultat – kanon bra. Til og med tenåring spiste et stykke laks, uansett hun er vegetar! – middag x 5d = 30m. Intelligent hverdags middag i 30 minutter.
Salmon on raw vegetables and chinese cabbage with Banoona Dressing.
It is funny sometimes the way things turn out, in my kitchen when I am cooking. I often say that the best meals are those made right out of my head with what I find in the refrigerator. It can happen that surprise dinners taste better than dinner parties where I have carefully planned and worked for hours. Todays, is in the surprise category. I was going to prepare for a wok. I cut all the vegetables, and they were so colourful and appetising I decided to make a salad dressing. It was incredibly good. However, what about the salmon? The answer was, grill it on an iron plate, lay it on top of the salad and pour the dressing over everything. The result – superb. Even the teenager ate a piece of salmon, even though she is a vegetarian! – middag x 5d = 30m. Intelligent every day meal in 30 minutes.

FREMGANGSMÅTE
1. Skrell gulrøtter. Kutt gulrøtter, squash, vårløk og paprika I fin strimler ca 5 cm lang.
2. Del chili i to og fjern frø. Finhakk.
3. Kutt sopp i skiver
4. Fjern den tyeste blad fra sitrongress og kutt vekk den nederste cm som er tørr og hard. Bruk kun de neste 2 cm Og skjær i fin skiver.
5. Bland alle grønnsaker sammen inkludert sukker erter.
6. Stek laks på en jern grill plate eller stekepanne til brun på begge sider.
7. Begynner med dressing ved å skrell og finhakk sjalottløk.
8. Bland sammen 1/2 dl sukker, 1 ss salt, sjalottløk, 1/2 ts dijon, 1/2 dl eple eddik.
9. Tilsett 1 dl olje og rør
10. Tilslutt ha opp1 ts valmue frø.
Servere laks på toppen av råkost og dryss godt med dressing
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Rørsukker (Demerarasukker)
Salt
Valmuefrø
Dijonsennep
Epleeddik
Olivenolje
Kjøp:-
4 stor laksefilet uten skinn og bein
1/2 kinakål
2 gulrøtter
1/2 squash
1/2 rød paprika
1 rød chili
1 stilker sitrongress
1/2 beger eller pose sukkererter
1/2 sjalottløk
8 stk sjampinjong sopp
1 vårløk
































































































































































































































