Laksecarpaccio
Etter flere dager med kake, er det tid for en sunt pause. Helt rått, mild i smak og en enkel forrett til gjester eller hvis du vil kose deg. Det som var en gang eksotisk har nå blitt ganske vanlig med salmalaks og frøyas laks lett tilgjengelig i det fleste dagligvarene. Godt er det også. Våg å ta sjanse, som jeg alltid sier, det er enklere enn du tror.
Salmon Carpaccio
After several days with cake, it is time for a healthy break. Raw, mild in taste and an easy starter to serve to guests or if you just want to enjoy it yourself. What was once exotic has now become more ordinary with good quality vacuum-packed salmon easily available in most supermarkets. It is good too. Dare to take a chance and as I always say, it is easier than you think.

FREMGANGSMÅTE
1. Legg salmalaks i fryse for 40 minutter. Da blir det mye lettere å skjære tynn skiver.
2. Rist pinjekjerner i en tørr panne eller under grill til gylden. Avkjøl
3. Skjær laks i tynn skiver og anrett rett på tallerken.
4. Press saft fra presset sitron over alle tallerkener.
5. Skrell rødløk og kutt i fin skiver.
6. Fordel rødløk over laks sammen med kapers.
7. Legg et liten haug ruccola blader i midten av hver tallerken.
8. Dryss med pinjekjerne og en fin dryss oliven olje.
9. Tilslutt dryss med litt salt og pepper alt etter smak
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
God olivenolje
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
Stor salmalaks filet
Liten pose Pinjekjerner
Ruccola blader
Rød løk
Sitron
1/2 glass Kapers. Ca 1 ts til hver person.
































































































































































































































