Lammelår til søndags middag
Jeg har hatt en fantastisk og lærerik uke med to forskjellige matkurs avsluttet. En kurs handlet om pølse laging helt fra bunn av. Kurset arrangeres av Folkeuniversitetet og vi hadde gleden av Hanne Frosta (Hanne på Høyden) som kurs holder. Kurs var «hands on». Vi fikk kvernet kjøtt helt opp til albuer og kunne velge fritt blant masse urter, øl og krydder vi selv ville blande i. Det beste av alt var at vi fikk vår eget pølse hjem – en hel to kilo. Gled deg til icookkitchen åpner dørene, jeg kommer til bestille en proff maskin og det bli hjemmelaget pølse i all slags varianter. Men, du kan vel gjøre det selv med litt kreativt eller provisorisk utstyr og vilje. Hvorfor ikke kutt ut bunnen ut av en brus flaske, feste tarmen på tuten og stappe ned med en mindre flaske?
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 175 grader.
2. Skrell hvitløk og del hver båt i 2 eller 3 skiver.
3. Stikk flere hull i hver side av lår og press en hvitløks båt ned i. Krydre hver side med salt, pepper og fersk rosmarin kvister.
1. Dekk hele lår med aluminiums folie. Gjerne flere lag.
2. Legg på et stort steke brett og stek i minst 3 timer
1. Brun saus kan lages fra saften i steke brett da lammelår hviles – ha opp 3 ss hvetemel direkte på steke brett over varmen.
Røromring mens det kokes. Evt. tilsett mer vann hvis de er for tykk.
Lammelår servers som visst på bilde med Brun saus, Hasselbakk Potet,
Erter med mynte smør, Ratatouille og Ovnsbakt Cherry tomater. Litt myntegelè eller mynte saus er også godt til. (Samt en flaske Ogdier Chateauneuf-du-Pape!)
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Ca 8 hvitløksbåter
Maldon Salt
Pepper
Hvetemel
Aluminiumsfolie
Kjøp:-
Hel fersk lammelår
Fersk rosmarin