Lisas rabarbrakake
Hvis du har fremdeles rabarbra i hagen er det bare to ting å gjøre. Enten plukke du alt innen i morgen eller ringe meg. Ja ta det gjerne. Rabarbra må plukkes før St Hans og det er kun noe timer under. Hvis du er usikkert om hva du skal gjøre med fangsten, kutt den i biter og frys ned i pose. Den er like god hele vinter for paier, kake, syltetøy, desserter og masse mer. Her kommer en spennende kake som er enkelt og garantert til overraske den mest kresne gjest.
Lisa’s Rhubarb Cake
If you still have rhubarb in the garden, there is only to things to do. Either pick it all within tomorrow or ring me. I will gladly come and take it off your hands. Harvest rhubarb before the mid-summer solstice and that is only a few hours away. If you are unsure about what you will do with the harvest, cut it in pieces and freeze it in bags. It is just as good during the winter for pies, cakes, jams, desserts and lots more. Here comes an exciting cake that is easy and guaranteed to surprise the most demanding guest.
FREMGANGSMÅTE
- Smør bør være rom temperert.
- Varm ovn til 180 grader.
- Kutt rabarbra stilker i 1 cm stor stykke.
- Pisk sammen smør med 125 gram brun farin til lett og luftig.
- Tilsett egg en om gangen og pisk godt.
- Tilsett melk som er blandet sammen med eddik. Tilsett natron, bakepulver, salt, hvetemel og vanilje og pisk sammen.
- Tilslutt, rør inn rabarbra.
- Ha røre opp i form som er sprayet med formfett og dekket med bakepapir.
- Bland sammen 50 gram brunfarin med 1 ts kanel og dryss på toppen av røre.
- Stek i ovn 45 minutter. Test med kake nål. Avkjøl på rist.
INGREDIENSER
= 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 gram brun farin + 50 gram
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts kanel
225 gram hvetemel
1 ts vaniljeessens
80 gram meierier smør
2 egg
1,5 dl melk
4 ss hviteddik
Formfett
Bakepapir
Kjøp:-
4-5 stilker rabarbra