Løk focaccia med middelhavsurter og parmesan
Duften av nybakt brød er himmelsk, særlig nå man kan lukter middelhavsurter, varm parmesan og søt rødløk samtidig. Focaccia brød er veldig enkelt og trengs kun 1 heving. Dermed gå det mye fortere enn andre gjær bakst. Deigen er ganske klysete og du kan sparer mye gris på hendene ved og ta hele blanding og elting i en god kjøkken maskin, nemlig Kenwood. Langpanne er helt ypperlig til flere gjester og biter kan kuttes i passelig størrelse. Oppskriften kan dobles og stekes i stekebrett uten problem. Definitivt en av mine favoritt oppskrifter da det gjelder bakst.
Onion Focaccia with Mediterranean herbs and parmesan
The smell of freshly baked bread is heavenly, especially when you can smell the herbs, warm parmesan and the sweetness of red onions at the same time. Focaccia is easy to make and only needs 1 resting to rise. Thus, it is much quicker than other yeast recipes. The dough is sticky and you can save a lot of mess on your hands by taking the mixing and kneading in a good kitchen machine, namely Kenwood. Lamington tins are fantastic to use when you have many guests. The pieces can be cut to the size you want. You can double up on the recipe and bake it in an oven tray without a problem. This is absolutely one of my favourite recipes for bread.
FREMGANGSMÅTE
Kjøp:-
900 gram hvetemel
60 gram parmesan
6 ss fersk rosmarin
6 ts fersk persille
2 små rødløk
1. Fin riv ost
2. Fin hakk urter.
3. Blend sammen mel, fin salt i en stor bolle. Tilsett gjær, ost og urter.
4. Forsiktig tilsett olje og 750 ml varmt vann og rør til en fin deig.
5. Elt deig med litt ekstra mel 5 minutter til elastisk.
6. Spray langpanne form og et stor stykke plastikkfolie med formfett.
7. Ha deigen i form og dekk med plastikkfolie. La stå et varmt sted 1 timer til
dobbelt i størrelsen.
8. Varm ovn til 220 grader.
9. Skrell løk og kutt i fin skiver.
10. Fjern plastikk fra deig. Pynt med løk ringer, dryss med Maldon salt og litt klunk
ekstra olje.
11. Stek 25 minutter. Avkjøl på rist
Servere gjerne med pestosmør, kyllinglever postei og Kalamata oliventapenade
INGREDIENSER
= langpanne til ca 15 person
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 ts fin salt
2 ss Maldon Salt
6 ss olivenolje +
6 ts tørr gjær (21 gram)
Formett
Kjøp:-
900 gram hvetemel
60 gram parmesan
6 ss fersk rosmarin
6 ts fersk persille
2 små rødløk