Løvbiff suppe med pepperrotkrem
Det er fortsett snø og sludd her på fjellet. Jeg skulle virkelig har gått ut på tur men det var ikke fristende med et temperatur på rundt + 1 grader, regn, sludd og slaps. Vi burde har hatt en hund – det må du ut uansett og bevege deg. I går, var en til inne dag med inne kos, god varm te, stearin lys som brente i hele dagen, papir og administrasjons arbeid. Det var godt å få det gjort. Men jeg måtte noe fornuftig, kreativt og ikke bare sitte foran pc’en. Jeg fikk inspirasjon – og det bli til bolle baking. En naturlig tilbehør til kveldens planlagt lett suppe middag. Bollene smakte, men det var suppen som tok kaken. Løvbiff, løk, gulrot, potet, selleri, purre, bønner og kålrabi, kokt i en kraft og kalvefond, tomatpuré og timian. Den var utrolig godt og en perfekt måltid for en dag som i går. En klatt pepperrotkrem, laget med crème fraiche, majones og fersk revet pepperrot, var litt uvanlig men smakte utrolig godt. Det gjorde bollene og.
Thin sliced beef soup with horseradish cream
There is still snow and slush here in the mountains. I should really have gone out for a walk, but that was not appealing with a temperature of + 1 degrees Celsius, rain, slush and melting snow. We should have a dog – then you must go out and get some exercise. Yesterday was another inside cosy day, with warm tea, candlelight’s that burnt the entire day, paper and admin work. It was good to get it done. I really needed to do something clever, creative and not just sit in front of the computer all day. I was inspired – and baked bread rolls. A natural side dish to the evenings planned light soup dinner. The bread rolls tasted delicious; however, it was the soup that took the cake. Thin slices of beef, onion, carrot, potato, celery, leek, beans and turnip, cooked in beef stock, tomato puree and thyme. It was delicious and a perfect meal for a day like yesterday. A dollop of horseradish cream, made with cream fraiche, mayonnaise and freshly grated horseradish, was a little unusual but tasted very good. So did the bread rolls.
FREMGANGSMÅTE
1. Tynn løvbiff
2. Skrell løk, gulrøt og kalråbi. Kutt i små terninger med selleri.
3. Smelt 1 ss smør i en gryte og tilsett kuttet grønnsakene. De skal ikke få farge.
4. Kutt løvbiff i biter og tilsett i gryten. Brun.
5. Tilsett 15 dl vann, tomatpure,kalvefond og timian. Sett på lokk og småkoke 10 minutter.
6. Skrell poteter og kutt i biter. Vask purre godt og kutt i strimler. Del bønner i to.
7. Tilsett nylig kuttet grønnsakene i gryten med salt og pepper. Fortsett å koke til ale grønnsakene er myke.
8. Skrell og fin rev pepperrot. Blend sammen pepperrot med creme fraiche, majones og litt salt
9. Suppe serveres med et klatt pepperrot krem og dryss med fersk hakket persille
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Meierier smør
1 løk
1 gulrot
2 stor poteter
2 stang selleri
2 ts tørket timian
Maldon salt
Pepper
2 ss majones
Kjøp:-
1 pakk frossen løvbiff
Liten kålrabi
1 purre
100 gram grønne bønner
Fersk persille
Liten stykke fersk pepperrot
3 ss kalvefond
Liten boks tomatpure
2 dl creme fraiche