Maislapper med røykelaks
Fredag! For noen betyr det begynnelse av lang fri I forbindelse med påske. Det fleste av oss reise, et eller annet sted, på fjells eller syd over. En ting er sikkert, lang fri betyr kos og hygge, sannsynlig med de som du er glad i. Muligens dukker gjester opp, forventet eller uforventet, inne i mellom. Nå gjester «dukker opp» med eller uten varsel, er det fornuftig å være forberedt men noe på lur få å severe. Maislapper med røykelaks treffe akkurat, for det fleste anledninger. Meste parten av råvaren har du i skapet allerede, og hvis ikke, forberede deg «i tilfelle». I oppskriften har jeg brukt rismel, som er muligens ikke det vanligste å få tak i. Som erstatning kan du sikkert bruke maizena. Jeg har ikke prøvd, men konsistens av rismel minner om maizena.
Corn fritters with smoked salmon
Friday! For some of us, it means the beginning o a long holiday in connection with Easter. Most of us travel, either, to the mountains or south. One thing is for sure, a long holiday means to enjoy oneself and to be happy, surely with people that you love. Perhaps, there will be invited or unexpected guests. When the visitors arrive, with or without notice, it is smart to be prepared with something ready to serve them. Corn fritters, with smoked salmon is the answer for most occasions. Most of the ingredients, are already in your cupboard, if not, be prepared, just in case. In this recipe, I used rice flour, which is not so common. As an alternative, you surely can use corn flour. I haven’t tried it, but the consistency of the rice flour seems like corn flour.
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk sammen mel, rismel, bakepulver, paprika, salt, egg og melk.
2. Sil mais.
3. Kutt vårløk i fin skiver. Finhakk 4 ss koriander blader.
4. Rør inn mais, vårløk og koriander i røre.
5. Spray formfett på en stekepanne og varm opp.
6. Ha i rundinger av ca. 2 ss røre og stek et par minutter på begge side til brunet. Legg til siden.
7. Skrell avokado og kutt i fin skiver.
8. Anrett noe skiver avokado på toppen av maislapper. Topp med et skiver Røykelaks og pynt med et koriander blader. Dryss med salt og pepper og
evt. litt presset saft fra sitron*
INGREDIENSER
= 10 lapper
Hva du bør ha i skapet fra før:-
35 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts salt
Maldon Salt
Pepper
1 egg
60 ml melk
Formfett
Kjøp:-
2 ss rismel * kjøpt hos asiatisk dagligvarer
200 gram mais
2 vårløk
Fersk koriander
1 avokado
Sitron*
100 gram røykelaks i skiver