Marsipan fylt dadler
Det er Advent og alle tenke gå imot jul, bakst og gaver. Det er et koselig tid med stearin og peis inne og mørke ute, kanskje en jule verksted med gode venner? Desember tidligere var for meg en måned med angst og stress. Turer innom handle senteret sent om kveld nå man er allerede trøtt etter jobben, er sulten og har slit med glatte veier og skraping av snø og is, ikke for å nevne hvor vanskelige det er å finner den perfekte gaven innen budsjettet. Ikke mer. Jeg har bestemt meg få å kose meg de ukene som kommer. Det viktigste gavene er i boks og alle andre får hand laget, spiselig marsipan fylt dadler. Stein fjernes fra dadlene uten å skjære helt igjennom. Små pølse av marsipan er rullet mellom fingrene og presset inne i dadlene. Topp med en valnøtt. Smelt mørk kokesjokolade i en vannbad og dryss over dadlene. Avkjøl i kjøleskap til sjokolade hardner før pakking i pose, eske eller glass. Husk å sparer noe til deg selv til juleaften.
Marzipan filled dates
It is Advent and all thoughts go towards Christmas, baking and gifts. It is a cosy time of the year with candle lights and fireplaces inside, darkness outside, perhaps even a Christmas workshop with friends? For me, December used to be a month of anxiety and stress. Trips to shopping centres late in the evenings when you are already tired from work, are hungry and have fought with slippery driving conditions, scraping away snow and ice. I will not even mention how difficult it is to find that perfect gift within budget. No more. I have decided to enjoy these coming weeks. The most important gifts are in the box and everyone else will receive handmade, edible marzipan filled dates. Remove the stones from the dates without cutting the whole way through. Roll small sausage shaped marzipan pieces between your fingers and press them down inside the dates. Top them with a walnut. Melt dark cooking chocolate in a double saucepan and drizzle over the dates. Cool in the refrigerator until the chocolate hardens before packing in bags, boxes or glass. Remember to save some for yourself for Christmas Eve.
FREMGANGSMÅTE
1. Del dadler i to men ikke kutt helt igjennom, Kun nok få å fjerne frø.
2. Kutt små biter fra marsipan og rull i små pølse mellom fingrene.
3. Legg en marsipan pølse i hver dadler og press en valnøtt på toppen.
4. Smelt sjokolade i en vann bad.
5. Legg dadler på en stykke mat papir og dryss med smeltet sjokolade.
6. Avkjøl i kjøleskap til sjokolade stivner
INGREDIENSER
Fersk dadler
Mørk kokesjokolade
Valnøtter
Ferdig marsipan