Morsdagskake – Vinterpavlova
Det har vært mye diskusjon om hvor pavlova opprinnelig var oppfunnet, Australia eller New Zealand. Vi vet, i hvert fall at navn kommer fra den Russiske ballet danser Anna Pavlova som bli servert den deilige kake. Pavlova er svært populært i Australia samt enkelt å lage. Oftest er den dekket med pisket krem og frukt – banan, ananas, kiwi, jordbær og pasjonsfrukt. Hjemme hos oss har det blitt min datters fast bursdags kake. Denne oppskriften ha et norsk vri med vaniljekrem og skogsbær.
Mother’s Day Cake – Winter Pavlova
There has been a lot of discussion about where pavlova originally came from, Australia or New Zealand. We do know that the name comes from the Russian ballet dancer Anna Pavlova, who was served this delicious cake. Pavlova is very popular in Australia and easy to make. Often it is covered with whipped cream and fruit – banana, pineapple, kiwi, strawberries and passionfruit. At our house it is has become my daughter’s birthday cake each year. This recipe has a Norwegian twist with vanilla cream and mixed forest berries.

FREMGANGSMÅTE
1. Eggene må være romtemperert
2. Varm ovn til 160 grader
3. Separer eggene.
4. Pisk eggehviter med salt på lav hastighet 3 minutter.
5. Skru opp hastighet og tilsett sukker, litt og litt. Pisk til blandingen er stiv.
6. Tilsett eddik og maizena.
7. Kler en steke brett med bakepapir. Hell marengsen på og form til en rund kake ca. 22 cm i diameter.
8. Stek midt i ovn 1 timer. Avkjøl
9. Tynn frossen bær.
10. Pisk krem fløte stiv. Bland inn vaniljekrem. Fordel krem over marengsbunn, pynt med bær og rivet sjokolade.
INGREDIENSER
= ca 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1/4 ts salt
250 gram sukker
1 ss maizena
1 ts hvit eddik (7%)
Bakepapir
Kjøp:-
4 egg
3 dl kremfløte
1 beger vaniljekrem
Frossen blandet skogsbær
Mørk sjokolade
Fersk bringebær
































































































































































































































