Mulligatawnysuppe
Jeg starte uken med en suppe som er garantert til å få varmen i deg. Det er helt perfekt for kald vinter kvelder og mette godt. Jeg lager den med kyllingfilet få å sparer på kalorier og rød linse som gis den vidunderlig farge. Som alltid, mengde karri og chili kan tilpasses din personlig smak, og i denne var karri fra Sri Lanka brukt. Jeg ønsker dere en varm start til resten av uken. Bord er dekket med ArchitectMade fra Glass Thomsen.
Mulligatawny soup «Indian light»
I am starting the week with a soup that is guaranteed to warm you up. It is perfect for cold winter evenings and is filling. I made this with chicken filets to save on the calories and with red lentils that give it that wonderful colour. As always, the amount of curry and chilli can be adjusted according to your personal taste, and in this one, a Sri Lankan curry was used. I wish you a warm start to the rest of the week ahead. The table is decorated with ArchitectMade from Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Ha kokende vann over linse og bløtt minst 1 timer.
2. Kutt kylling filet i små jevn firkanter.
3. Smelt litt smør i en gryte, tilsett kylling og rør rundt. Kylling skal være halv kokt men ikke Brunet. Fjern og legg til siden.
4. Skrell løk og hvitløk. Finhakk. Skrell ingefær og fin riv.
5. Kok opp litt vann. Skru av varmen, tilsett tomater. Da huden sprekke, kan du lett skrelle tomater og hakk i små biter.
6. Smelt ca. 50 gram smør i en kjele, tilsett løk og kok til løk er gjennomsiktig.
7. Tilsett hvitløk og ingefær, fres til det dufter.
8. Tilsett karri, chili, garam masala og kanel. Fres 2 minutter.
9. Tilsett hvetemel i gryte og rør om 1 minutt.
10. Tilsett tomater, kyllingkraft, linser og 10 dl vann. Kok opp.
11. Skrell gulrot. Kutt gulrot, paprika og selleri i mindre biter og ha opp i gryte. Sett på lokk og småkoke ca. 30 minutter.
12. Kok ris i vann. Kjør suppe gjennom et stav mikser. Returnere til varmen og tilsett kylling. Ha i kokosmelk og bland sammen.
Servere med kokt ris og dryss med hakket blad persille
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Salt
Pepper
2 ss karri pulver
1/2 ts garam masala
1/4 ts chili pulver
Kniv sodd kanel
4 ss hvetemel
Meierier smør
2 hvitløk båter
Kjøp:-
4 stk kylling filet
100 gram rød linse
1 løk
1 stk fersk ingefær ca 4 cm lang
2 tomater
1 grønn paprika
2 stang selleri
1 gulrot
250 ml Jacobs kyllingkraft
Liten boks tomatpure
Ca. 300 ml boks kokosmelk
Basmatiris
Bladpersille