Multi brød
Sikkert ikke min mest kreative navn for en oppskrift, men det var den navn jeg kom på, og sånn er det. Multi, fordi den kan brukes til flere ting, fordi den har flere ting i og fordi den inneholder multi vitaminer. Enkelt og greit. Knirkefritt, og med lite heving tid som andre brød oppskrifter. Jeg vanligvis bake knekkebrød en gang i uken, men denne gangen jeg brukte noe av knekkebrød ingrediensene og eksperimenterte litt. Resultat var veldig bra – en brød med fin konsistens men som fremdeles har mye godt for kroppen.
Multi bread
This for sure is not my most creative name for a recipe, but I came up that name, and it stuck. Multi because it can be used for many things, because it has many things in it and because it has multi vitamins. Simple and easy. Problem free with little raising time as other bread recipes. Ordinarily, I bake crisp bread once a week, but this week I used some of the crisp bread ingredients and experimented. The result was very good – a bread with a fine consistency, that still had a lot of goodness.
FREMGANGSMÅTE
1. Kruskakli, havrekli og bulgur blandes sammen i en bolle, dekkes med kokende vann og bløtes 30 minutter.
2. Varm melk (37 grader). Lett pisk gjær, sukker, melk og 60 ml varmt vann (37 grader). La stå på et varmt sted minst 10 minutter.
3. I en stor bolle, bland hvetemel, rugmel, salt, kruskakli, havrekli, bulgur, olje, linfrø og gjær blanding til en klysete deig.
4. Elt deigen med ekstra hvetemel ca 10 minutter til elastisk. Dekk med plastikkfolie og stå på et varmt sted 1 timer til deigen doble seg.
5. Spray brød form med formfett.
6. Elt en gang til med ekstra hvetemel. Del deigen i 3. Rull hver 1/3 del i pølse 30 cm lang.
7. Flett pølse sammen og legg forsiktig i brød form. Dekk med plastikk igjen og hvil i et varmt sted 30 minutter til.
8. Varm ovn til 200 grader.
9. Pensel brød med eggeplomme og ekstra melk. Dryss med sesam frø. Stek ca 45 minutter. Pass på at brødet bli ikke brent på toppen.
Avkjøl litt før skjæring.
INGREDIENSER
= 1 loff
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 pose tørr gjær (10 gram)
1 ts sukker
180 ml melk +
335 gram hvetemel +
80 gram sammalt rugmel
1 ts salt
2 ts sesamfrø
2 ts olivenolje
1 egg
Plastikkfolie
Formfett
Kjøp:-
50 gram kruskakli
50 gram havrekli
80 gram bulgur
2 ss linfrø