Nougatsnitter
Uansett hvis du har spist for mye på julaften, eller på en fest måltid, det er alltid plass igjen til noe søt til kaffen. Det er begge imponerende og elegant til legg et fat av hjemmelagde konfekt på bordet eller asjett sammen med kaffe og konjakken. Folk sette større pris på hånd laget gave, og dermed har du en perfekt venninne gave, vertinner gaver eller spiselig julegaver – du har fremdeles tid igjen. Oppskriften hadde jeg laget før til min datters konfirmasjon i fjør, og da var det tid å henter det frem på nytt. Nougat er litt vanskelig å få tak i, men finnes i gourmet mat butikker, dvs. ikke dagligvarer. Nougat var også svært vanskelig å smelte. Men da jeg tilsett honning og marshmallows, jeg kunne rører den til en klysete masse, nok til smøre og presse ned på marsipan. Våg å ta sjanse – det er enklere enn du tror.
Nougat sandwiches
Regardless of whether you have eaten too much at Christmas, or after a festive meal, there is always space left for something sweet with your coffee. It is both impressive and elegant to serve a plate of homemade confectionary on the table or saucer, together with coffee and cognac. People appreciate handmade gifts, so you have here the perfect gift for a friend, hostess or an edible Christmas gift – you still have time. I had made this recipe before, for my daughters’ confirmation last year, and it was now definitely the right time to bring it forward again. Nougat can be difficult to get a hold of, but you will find it in gourmet food shops rather than supermarkets. The nougat was difficult to melt. When I added some honey and marshmallows, I was then able to mix it to a sticky mass, enough to spread and press down on the marzipan. Be brave and take the chance – it is easier than you think.
FREMGANGSMÅTE
1. Kjevle ut marsipan i 3 like stor rektangel.
2. Smelt nougat i vannbad. (Dette kan ta tid. Hvis det er vanskelig å få til,
tilsett litt honning* og marshmallows* og rør om.
3. Legg en rektangel marsipan på et flatt underlag.
4. Smør med halvparten av nougat.
5. Dekk med et lag marsipan til.
6. Smør resten av nougat på toppen.
7. Dekk med siste lag marsipan
8. Avkjøl.
9. Smelt sjokolade i en vannbad.
10. Kutt marsipan i jevn stor stykker og trim kantene. De skal
være fin og små rektanglene.
11. Dypp marsipan i sjokolade. Bruk to gafler. Legg på bakepapir.
12. Strø med hakket pistasjekjerner og avkjøl i kjøleskap.
13. De er klar for innpakning da sjokolade har stivnet.
14. Oppbevarer kjølig.
INGREDIENSER
= ca 24
300 gram marsipan
100 gram nougat
200 gram mørk sjokolade
30 gram hakkede, usaltede pistasjekjerner
Honning*
Marshmallows*