Olivenbrød med fersk salvie og oregano
Roma var ikke skapt på en dag, og dessverre en god gjær bakst ta også litt tid. Men resultatene er vel verdt innsatsen. Luftig og lett, samt lett å lager, kommer denne brød til overraske enten gjestene eller familien. Hvem er ikke glad i Middel havs smaker og urter? Perfekt som den er eller med din favoritt pålegg.
Olive bread with fresh sage and oregano
Rome wasn’t built in a day, and unfortunately a good yeast bread also takes some time. However, the results are well worth the effort. Airy, light, and easy to make, this bread will surprise your guests or family. Who isn’t fond of Mediterranean taste and herbs? Perfect as it is or with your favourite sandwich topping.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen gjær, sukker, varm melk og 250 ml varmt vann. Lett pisk.
2. Pisk inn 300 gram hvetemel. Dekk med plastfolie og la stå et varmt sted 30 minutter.
3. Rør inn olje, 525 gram hvetemel og salt. Elt med ekstra mel til elastisk.
4. Spray et stor bolle med formfett. Ha deigen i bolle, dekk med plastikkfolie og la stå et varmt sted 60 minutter. Deigen skal doble i størrelsen.
5. Grovhakk 4 ss hver av salvie og oregano.
6. Elt salvie, oregano og oliven godt inne i deigen.
7. Form deigen til en oval form ca. 15 cm x 30 cm.
8. Spray stekebrett med formfett.
9. Legg brød på stekebrett, dekk med plastikk og hvile 45 minutter til.
10. Varm ovn til 200 grader.
11. Dryss brød med 2 ss ekstra hvetemel og stek ca 45 minutter.
INGREDIENSER
= 1 stor brød
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 pose (14 gram) tørr gjær
1 ts sukker
1 ts salt
825 gram hvetemel +
310 ml melk
80 ml oliven olje
Plastikkfolie
Formfett
Kjøp:-
150 gram svart kalamata oliven uten sten
Fersk salvie
Fersk oregano