Ostekake med bær og gele
Hvor ofte har vi hørt at det beste ting i livet er ofte det enkleste? Følgende oppskrift er bevis at inntrykket er helt sånn! Ostekake er nesten ostekake, men her er det laget med et vri. Nemlig vi bruke gele som stivne middel i begge kaken og på toppen. Det går fort under hvis du er presset for tiden. Du kan til og med jukse litt med hjelp av frysen!
Cheesecake with berries and jelly
How often have you heard that the best things in life are often the easiest?. The following recipe is proof that this saying is true! Cheesecake is cheesecake – well nearly, but this one is made with a my twist. I use packaged jelly as a stiffening ingredient both, in the cake and the topping. It is quick to make if you are under time press. You can even take short cuts with the help of your freezer!


FREMGANGSMÅTE
- Dekk bunn av en rund form med papir.
- Knus kjeks.
- Smelt smør.
- Rør sammen kjeks og smør og fordel over bunn av form. Legg gjerne i fryse.
- Lage sitron gele med halve væske. For øvrig følg bruksanvisning på pakke.
- Pisk fløte stiv.
- I en annen bolle, bland sammen rømme, vaniljesukker, Philadelphia og melis. Forsiktig hel geleèn oppi og rør sammen.
- Rør krem opp i osteblandingen.
- Fordel over kjeks bunn og settes kaldt, gjerne i frysen til stiv.
- Lage bringebær gele med halve væske. For øvrig følg bruksanvisning på pakke. Hel frossen bær oppi mens geleèn er varm og rør om. Hell bær og gele over kaken og settes kaldt på nytt til stiv.
INGREDIENSER
= 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
160 gram meierier smør
1 ts vanilje sukker
2 dl melis
Mat papir
Kjøp:-
225 digestive kjeks
1 pack sitron gele
1 pack bringebær gele
3 dl rømme
220 gram Philadelphia ost
2,5 dl krem fløte
Frossen bær – bringebær, rips, blåbær, solbær
































































































































































































































