Ovnsbakt kamskjell med vermouth
Vi lever bare en gang, og dermed må vi nyte hvert øyeblikk og få med oss det meste. Jeg stor trives på kjøkkenet som dere skjønner, og elsker å prøve ut nye oppskrifter og råvarene. Det var ikke så alt for lenge siden at jeg åpnet min første kamskjell. Jeg kan innrømme at det var skremmende. Kniven var skarp og den dyre hold seg godt fast. Men etter jeg fikk tekken på det, gå det under som et fei, og jeg kjøpe kun levende kamskjell.
“One cannot think well, love well, sleep well if one has not dined well.”
Virginia Woolf
Baked scallops with vermouth
We only live once and need to enjoy every minute and experience as much as we can. I love being in the kitchen as you know, and trying new recipes and ingredients. It was not so long ago that I opened my first scallop. I admit that it was scary. The knife was sharp and that animal held on for it’s life. After I got the hang of it, it goes really quickly and I only now buy living scallops.
“One cannot think well, love well, sleep well if one has not dined well.”
Virginia Woolf
FREMGANGSMÅTE
1. Åpne kamskjell fra siden med den dype delen av kamskjell ned. Da du skrape muskel fra øverste skjell du merke at den slipper og åpne seg. Rens. Skjær kamskjell i to eller tre på langs og anrett tilbake på den dype delen av renset skjell.
2. Varm grill element i ovn.
3. Skrell og finhakk sjalottløk. Vask purre godt og finhakk.
4. I en gryte kok opp sjalottløk, purre, vermouth, hvitvin, salt og pepper. Småkoke
5 minutter.
5. Del egg. Pisk eggeplomme med fløte og lett pisk den inn i gryte. Varm saus men ikke koke.
6. Fordel sausen over kamskjellene og varm i ovn under grill til gylden.
7. Finhakk persille.
8. Servere kamskjell drysset med hakket persille og gjerne litt dryss Maldon salt.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1/2 dl tørr vermouth
1/2 dl tørr hvitvin
Maldon Salt
Hvit Pepper
1 egg
Kjøp:-
4 stk levende kamskjell
1 dl kremfløte
1 sjalottløk
Liten bit purre. ca. 5 cm lang.
Fersk persille