Ovnsbakt kylling Enchiladas
Vi reise til Mexico i kveld og smaker tradisjons mat fra denne del av verden. Mais tortilla med fyll og en chili salsa saus. Det er mange varianter nå det gjelder fyll – kylling, kalkun, svine, beef, fisk eller bønner. I Mexico serveres det ofte sammen med ris, men jeg synes det holder med litt grønn salat og rømme. Det ta noe minutter mer en på under 30 minutter, og da faller vekk fra min hverdags middags kategori. Jeg er ikke redd litt temperatur men for andre i huset, bør du muligens passer på jalapenes og chili.
Oven Baked Chicken Enchiladas
We travel to Mexico this evening and taste traditional food from that part of the world. Corn tortilla with a filling and chili salsa. There are many varieties when it comes to the filling –chicken, turkey, pork, beef,fish or beans. In Mexico the dish is often served with rice, but I think it is enough with a green salad and sour cream. The dish takes a few more minutes than under 30, and thus falls out of my everyday dinner category. I am not scared of a bit of heat, but for others in the house, you should possibly watch the jalapenos and chilli.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Kutt kyllingfilet i strimler. Dryss med pepper og salt.
3. Varm et klunk olje i en stekepanne. Brun kylling på begge sider. Fjern og legg
Til sider.
4. Skrell 1 løk og 2 hvitløksbåter. Kutt løk, grønn og rød paprika i strimler. Finhakk hvitløk.
5. Ha litt mer olje i samme stekepanne og fres løk, paprika og hvitløk til mykt.
6. Ha kylling tilbake med grønnsakene og tilsett paprika pulver, spisskummen og koriander.
Småkoke noe minutter til det dufter godt.
7. Riv ost.
8. Skrell den andre løk og hvitløksbåter. Finhakk. Finhakk tomater.
9. Del chili i to på langs og fjern frø. Finhakk halve chili.
10. Bland sammen hvitløk, løk, hermetisk tomater, chili, sukker, rødvinseddik, tomater og 4 ss koriander, en klunk oliven olje og salt.
11. Spray bunn av ildfast form med formfett.
12. Legg til ost, kylling blanding og salsa på lefse og rull opp.
13. Legg tortilla rull i ild fastform. Dryss med ekstra salsa, jalapenos og revet ost.
14. Stek i ovn 15 minutter.
Server tortilla med rømme og salat blader.
INGREDIENSER
= 6 enchiladas
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Oliven olje
1 ss rødvinseddik
4 hvitløksbåter
Maldon Salt
Pepper
1 ts røykt paprikapulver (chipotle), eller cayennepepper
1 ts maltspisskummen
1 ts malt koriander
1 ss sukker
Formfett
Kjøp:-
6 stor tortillalefse
1 boks hermetiske tomater
4 kyllingfilet – bryst eller lår
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 rød chili
2 plomme tomater
Fersk koriander
Salat blader
250 gram ost
Rømme
Jalapenos