Ovnsbakt Laks med lime og ingefær
Jeg skrev i går om et asiatisk salat med kylling og kål. Jeg har flere side og gruppe på Facebook hvor jeg mottar mange kjekt kommentarer om mitt daglig innlegg på bloggen. En lese skrev i går «Kål i det hele og store, er grovt undervurdert». Det er jeg helt enig om. I butikkene finnes det flere type kål til flere formål, ikke til å nevne et enda større utvalg i asiatisk butikker, hvor min alle favoritt er i enden av «Gågaten» Strandgaten, mot Nordnes. Det er en familie fra Vietnam som driver, og de har mye spennende. Det er kun 3 av oss til middag her i huset og dermed råvarene kan gjentar seg et dag eller to etterpå. Alt skal brukes og ikke kastes. Med andre ord, kål var brukt til middag i går også. Denne gangen var det ovnsbakt med laks. Sukkererter, kinakål, vårløk og paprika var lagt på bunn av en ild fast form. Toppet med laks, et dryss olje, revet lime skall, hvitløk, ingefær, rød chili, lime juice, ketjap manis (søt soya saus), salt og pepper var det en «middag x 5d = 30m» – mat matte. En til intelligent middag i 30 minutter.
Baked Salmon with lime and ginger «thai light»
Yesterday I wrote about an Asian salad with chicken and chinese cabbage. I have several pages and groups on Facebook and receive many fun comments about my daily blog entries. One reader wrote to me yesterday that “Cabbage as a whole is grossly under valued”. I totally agree. In the shops, there are several types available for different uses, not to mention an even larger selection in asian supermarkets. My favourite Asian grocer, is at the end of Strandgaten, in Bergen. A Vietnamese family runs it and they have a lot of exciting stuff. As there are only 3 of us at home, ingredients are often repeated a day or two in a row. Everything is used and nothing is thrown away. In other words, Chinese cabbage was used again in last nights dinner. This time it was baked in the oven with Salmon. Sugarsnap peas, Chinese cabbage, shallots and red capsicum were placed in the bottom of an oven proof dish. Topped with salmon, a little oil, grated lime peel, garlic, ginger, red chili, lime juice and ketjap manis ( a sweet soy sauce), salt and pepper it was an “middag x 5d = 30m”. Another intelligent dinner made in 30 minutes.
Bon appetite

FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader
2. Kutt sukker erter, kinakål og paprika i fin strimler og legg i bunnen av en ild fast form
3. Legg laksefileter på toppen av grønnsakene.
4. Riv skal fra lime. Skrell og finhakk hvitløk. Skrell ingefær og kutt i fin strimler. Del chili i to og fjern frø. Finhakk chili
5. Hel på laks olje, salt og pepper, lime skall, hakket hvitløk, ingefær
Skiver og finhakket chili.
6. Press juice fra lime og fordel over laks sammen med ketjap manis.
7. Stek i 20 minutter.
8. Kok ris i vann
Servere laks og grønnsakene sammen med ris
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
2 ss olivenolje
2 ts ketjap manis
1 hvitløksbåt
Kjøp:-
4 stor laksefilet uten skinn og bein
Ris
100 gram sukkererter
1/2 kinakål
2 vårløk
1/2 rød paprika
1 lime
1 ca 5cm lang stykk ingefær
1 rød chili
































































































































































































































