Ovnsbakt plomme med balsamico
Med hensyn til gårsdagens artikkel i Bergensavisen og bilde av selveste «moi» sammen med innehaver av Myrdal Gard – koselig Nynke van Schaik, måte jeg skriver om et tilbehør som kan passer helt utmerket til et stykke moden Myrdal hvit geit ost. Tradisjonsmat, fra lokal små skale produsenter, særlig fra Vestlandet kommer du til å høre mye mer om fra meg fremover. Som avisen skrev «Mange hungrer etter lokal mat», det gjøre jeg og vil satser på det til begge servering og utsalg på icookkitchen. Vi er mulig et små land, men er ikke små om kvalitet. Jeg må også skryte av at plommene avbildet er fra min eget økologisk hage, ja i Bergen.
Oven baked plums with balsamic vinegar
Considering yesterday’s article in the Bergen newspaper “BA” and a photo of the one and only “moi” together with the owner of Myrdal Farm – cosy Nynke van Schaik, I must write about a condiment that passes perfectly to a piece of aged Myrdal white goat cheese. Traditional food from local and small scale producers, especially from the West Coast of Norway, will you hear a lot more about from me in the future. As the newspaper wrote “Many are hungry after local food”, I am, and will choose it as ingredients in the food we serve and for sale at icookkitchen. We may be a small country, but we are not small on quality. I am also proud to say that the plums in the photo are from my own ecological garden, yes in Bergen.
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovn på 150 grader
2. 10 stk. plomme settes hel i ild fast form
3. Dryss med brun farin og smør som er kuttet i små biter. Hell over og balsamico
4. Stekes i ovn ca. 30 mins
5. Serveres med is, fløte, yoghurt eller som er min favoritt – moden Myrdal hvit geitost
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
100 gram meieri smør
*Vanilje Is/fløte/yoghurt eller moden Myrdal hvit geitost
Kjøp:-
Ca 12 plomme
4 ss brun farin
2 ss balsamico
Fersk rosmarin