Ovnsbakt potetsalat med basilikum majones
Er du en av dem som kan ikke leve uten poteter til middag? Det er mange av deg. Her kommer den beste potetsalat at jeg har noe gang smakt. Jeg har laget den i årevis og nylig husket på den igjen. Siden har den dukket opp på mange catering menyer levert til sommerfester i det siste. Enkelt som det fleste av mine oppskrifter og klart godt fra bunnen av. Mann trenger ikke snarveier nå fra bunnen av er så fort og enkelt. Utmerket som et salat til grillmat.
Oven baked potato salad with basil mayonnaise
Are you someone that can’t live without potatoes for dinner? There are many of you. Here comes a recipe for the best potato salad that I have ever tasted. I have made it for years but recently remembered it again. In the last weeks, it has appeared on many of my catering menus for summer parties. It is easy like most of my recipes and of course, made from the ground up. You don’t have to take shortcuts when from the ground up is so quick and easy. A great salad as an accompaniment to bbq’s.
FREMGANGSMÅTE
- Varm ovn til 185 grader
- Legg poteter i en ild fast form og dryss med et klunk olivenolje
- Stek i ovn ca 45 minutter til potetene er mykt.
- Skjær sjampinjong i skiver.
- Stek sjampinjong med et klunk olje til gylden.
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til gylden.
- Skrell hvitløksbåter og finhakk.
- I en kjøkken maskin med blader eller i blender, blend sammen eggeplomme, hvitløk, dijonsennep og eddik. Tilsett olivenolje litt og litt, og tilslutt 1/2 dl basilikum blader og pepper.
- I en serverings bolle bland sammen poteter, stekte sjampinjong, soltørket tomater, pinjekjerner, 4 ss grov hakket basilikum blader og dressing.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
180 ml olivenolje +
2 ss dijonsennep
60 ml hvitvinseddik
Pepper
3 egg
3 hvitløksbåter
Kjøp:-
Små ny poteter
Beger sjampinjong
Fersk basilikum
50 gram soltørket tomat
50 gram pinjekjerner