Ovnsbakt sursøt svinefilet
I dag reise vi østover for en smak av kina mat. Sursøt er en gjeng ganger på kina restauranter over alt enten med kylling, svine eller rekker, og dere har sikkert vært bort i den. Jeg har festet øynene på ferdig saus i glass, mange ganger i daglig varer, men denne i dag, lages helt fra bunnen av og i 30 minutter. middag x 5d = 30m. Imponert? Denne er en til middagstips jeg kan anbefaler med det sterkeste. Vi jukser litt med kjøpt mango chutney, ellers er det gammeldags skrelling og kutting som skal til for en enkelt men velsmakende måltid.
Oven baked Sweet and Sour Pork
Today we travel east for a taste of Chinese. Sweet and Sour is a regular at Chinese restaurants everywhere, either with chicken, pork or prawns, and you have surely tasted it. I have seen ready made sauces many times at the supermarket, but this today, is made from scratch and in 30 minutes. middag x 5d = 30m. Impressed? This is a dinner tip I can strongly recommend. We take a bit of a shortcut with bought mango chutney. Other than that it is old fashioned peeling and chopping that is required for an easy but delicious dinner.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm oven til 225 grader
2. Skrell og press hvitløk. Press juice fra lime
3. I en bolle marinere svinefilet med chutney, chilipasta, honning, lime juice, hvitløk, salt og pepper. Det skal marineres mens grønnsakene kuttes
4. Skrell gulrøtter, epler og sjalottløk. Kutt i små biter sammen med vårløk og selleri.
5. Legg grønnsakene i bunn av en ild fast form.
6. Varm opp 2 ss olje i en stekepanne og brun svinekjøtt på alle sider. Muligens du må dele filet i to.
7. Legg brunet kjøtt på toppen av grønnsakene. Enten sett på lokk eller dekk med aluminiums folie. Stek i ovn 20 minutter
8. Kok ris i vann.
Skjær svinefilet i passelig biter og servere med grønnsakene og ris
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
5 ss mango chutney (gjerne 50/50 blanding av søt og spicy)
2 ts rød chilipasta
2 ss honning
Maldon Salt
Pepper
Aluminiums folie*
Kjøp:-
500 gram stykke svine ytrefilet
1 lime
2 hvitløksbåter
2 vårløk
2 sjalottløk
4 gulrøtter
2 epler
2 stangselleri
Ris