Paella
Nå du skal har flere til besøk og, en sent lunsj, det lønner seg begge økonomisk og tidsmessig til lager et stor «alt i ett» rett. Med alt på bordet med en gang, man har tid til god prat og spising over flere timer. Pasta er alltid en god valg, men i dag falt dom på Paella, med skalldyr, kylling og chorizo pølse blant annet. Vi er heldig her nede og har søndags åpent. Det var svært praktisk i dag i hvert fall, å hever seg i bilen, og handler fersk varer på kort varsel. Det er flere elementer i dagens retter, men for 8 personer, hele måltid var ferdig i under 1 timer. Stek scampi, kylling og chorizo, i oliven olje for seg. Stek blåskjell og erter litt, deretter damp med hvitvin. Legg alt disse til siden. Fres løk i oliven olje, tilsett hvitløk, paprika, cayenne pepper, safran, salt og pepper. Tilsett arborio ris, fres, og litt om litt, tilsett kylling kraft samt spart silt kraft fra blåskjellene. Som alle arborio retter, veske trekkes helt inne i risen mellom hver gang. Tilslutt ha i tomater og blad persille. Tilsett skalldyr, erter, kylling og chorizo og varm gjennom før servering. Det er nydelig med et grønn salat, fersk chiabatta og frukt til.
Sikkert ikke en tradisjonelle paella med italiensk ris, men det fungerte bra for meg og gjestene i dag.
Paella
When you are having several guests for a late lunch, it is beneficial both economically and time wise to make a large “all in one” meal. With everything on the table at one time, you have more time for good conversation and lunch over several hours. Pasta is always a good option, but today the choice fell on Paella with shellfish, chicken and chorizo sausage among other things. We are lucky down here to have Sunday opening. It was practical today, to jump in the car and buy fresh ingredients at short notice. Prawns, chicken and chorizo are fried in olive oil, one at a time. Mussels and peas are fried quickly then white wine is added so they could steam. All this was set aside. First the onions were cooked in olive oil, then garlic, capsicum, cayenne pepper, saffron, salt and pepper is added. Pour in the arborio rice and stir until all the grains are coated with oil. Then, a little at a time, chicken stock and the reserved strained liquid from the mussels is to be added, until the rice has slowly absorbed all the liquids. This is the typical way to prepare Arborio rice. The final addition is the tomatoes and flat leafed parsley. The shellfish, peas, chicken and chorizo are put back in and warmed through before serving. It is delicious with a green salad, fresh chiabatta and fruit on the side. I am not sure that this is a typical Paella with the Italian rice, but it worked well for me and my guests today.

FREMGANGSMÅTE
- Skrell scampi men beholder halen.
- Kutt kyllingfilet og chorizo pølse i jevn stor biter
- Skrell løk og hvitløk. Finhakk.
- Kutt paprika og tomater i jevn stor biter.
- Finhakk persille
- Varm en klunk olje i en stor stekepanne og stek scampi med salt og pepper til de akkurat skifter farge. Fjern og legg i en bolle.
- Ha litt mer olje i samme panne. Tilsett blåskjell og erter. Ha over vin. Sett på lokk og kok opp. Fjern og legg i samme bolle med scampi, nå skjellene åpner seg. Kast uåpnet skjell.
Behold kraft fra blåskjell.
- Ha litt mer olje, salt og pepper i pannen. Stek kylling til
Brunet. Fjern og legg sammen med scampi og blåskjell.
- Ha chorizo i panne og fres til brun. Legg chorizo med kylling og skalldyr. Behold evt. fett fra chorizo i panne.
- Tilsett løk. Fres til løk er gjennomsiktig.
- Tilsett hvitløk og paprika, Cayennepepper, salt, pepper og safran. Rør godt om.
- Tilsett ris og rør til ris er godt dekket med olje.
- Tilsett kylling kraft litt og litt. Sil veske fra blåskjellene og ha opp i risen. Veske bur trekke inne i risen mellom hver gang. Ha i tomater og hakket persille.
- Før servering tilsett skalldyr, kylling, pølse og erter og rør alt godt sammen.
- Servere gjerne med en frisk grønn salat, frukt og brød for en vidunderlig «lunch» med venner.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
50 ml Hvitvin
2 hvitløks båter
1 ts Cayennepepper
Safran
Salt
Pepper
Kjøp:-
500 gram grønn scampi
500 gram blåskjell
200 gram kylling filet
200 chorizo pølse
Bunt Bladpersille
1 rød løk
2 tomater
1 rød paprika
0,5 dl frossen erter
300 gram arborioris
750 ml kylling kraft
































































































































































































































