Parmaskinke fylt kyllingfilet med ost og rosmarin
Nå folk høre om panert kyllingfilet, tenke de ofte at den bli tørr og kjedelig. Men, det trengs ikke å være. Nøkkelen er å fylle kylling med noe saftig og god, brette det sammen som et pute før dypping i egg og kavring og videre steking med olje. Da beholder du alle saft inne og få et overraskelse nå du skjære gjennom. Denne oppskriften handler om skinke og ost med egentlig det er underlig med muligheter for fyll. Alt etter smak.
Parma ham filled chicken fillets with cheese and rosemary
When we hear about breaded chicken, we often think that it will be dry and boring. However, it doesn’t need to be so. The key is to fill it with anything juicy and good, fold it together like a pillow, before dipping in egg and breadcrumbs and shallow frying in oil. You then hold all the juice inside and get a surprise when you cut it open. This recipe is for ham and cheese but there is really no end to the possibilities for the filling. It is up to you.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok poteter i vann.
2. Snitt kylling filet i to, men ikke helt gjennom. Brett ut.
3. Lett pisk egg i en bolle.
4. Finhakk 2 ss rosmarin.
5. Smør et lag med philadelphia ost på innsiden av ene halve kyllilingfilet.
6. Topp med et skive parmaskinke.
7. Bruk østehovel til skjære tynn osteskiver og legg et par skiver ost på toppen av Parmaskinke. Topp med litt rosmarin, salt og pepper.
8. Brett ned halve kyllingfilet. Dekk første med egg og deretter rull i kavring.
9. Kok opp en gryte med vann. Tilsett broccoli blommer i kokende vann. Kok
2 minutter og sil.
10. Varm et klunk olje i en stekepanne. Stek kylling på begge side til gylden. Snu ofte. Kyllingfilet serveres med brokkol og poteter. Servere gjerne et klunk rømme på
potetene.
Bilde vises kylling før dekking med egg og kavring.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
Ost
Rømme*
Olivenolje
Maldon salt
Pepper
Kavring/griljermel
2 egg
Kjøp:-
4 stor kyllingfilet
Beger philadephia ost
Fersk rosmarin
Poteter
Brokkoli