Peanøttsmør iskrem kake
Litt innflytelse i dag fra var venner i Amerika. Peanøtt smør er ikke bare til barnets skiver. Har ikke du prøvde den på varm ristet brød med smør og mye peanøtt smør at fingene bli klisset? Den er deilig god men det er så mye som er god og det er bare 24 timer i hver dag. Denne dessert er veldig enkelt å lager, men med et så spennende smak kunne like godt serveres til gjestene. Enkelt kjeks for eksempel digestiv blandes sammen med smeltet smør og presses ned i en pai form. Helt vanilje is, tynnes litt og blandes sammen med en hel glass mykt peanøtt smør. Del peanøtt isen over pai og legg i frysen. Mørk sjokolade smeltes i en vann bad og en lag deles over frossen peanøtt is. Paien må stå ute minst 15 minutter på rom temperatur før servering, og gjerne serveres med litt mer vanilje is og hvit sjokolade pynt. Lage det med 70% kakao, det er sunnere – i hvert fall det er min unnskyldning!
Peanut butter ice cream cake
A bit of influence from our friends in America. Peanut butter is not just for the kid’s sandwiches. Have you tried it on warm toasted bread with butter and so much peanut butter that your fingers get all sticky? It is delicious, but there is so much that is good, and there is only 24 hours in a day. This dessert is really simple to make, however, with such an exciting taste it could easily be served to guests. A simple biscuit base, for example digestive biscuits and crushed together with melted butter and pressed down in a pie form. Thaw normal vanilla ice cream a little and mix it together with a jar of smooth peanut butter. Divide the peanut ice cream over the pie base and put it back in the freezer. Melt dark chocolate in a double saucepan and pour it over the frozen pie. The pie needs to stand at room temperature at least 15 minutes before cutting and serving and gladly with a little more vanilla ice cream and white chocolate for decoration. Make it with 70% cacao, which is better for you – at least that is my excuse and I am sticking to it!
FREMGANGSMÅTE
Om morgen:
1. Knus kjeks. Smelt smør og bland sammen smør og kjeks.
2. Press smule i en rund pai form og kjøl i kjøleskap
3. Tynn ut vanilje is nok at det kan røres sammen med peanøtt smør. Rør is og peanøtt smør godt sammen og del over pai bunn.
4. Frys til stiv igjen
5. Knus eller hakke sjokolade i mindre biter. Smelt sjokolade i en vannbad. Fordel sjokolade over frossen peanøttsmør iskrem og legg tilbake i frys.
Legg pai på rom temperatur ca 15 minutter før servering og kutt i trekanter.
Servere gjerne med vanilje is og hvit sjokolade biter:
Hvit sjokolade smeltes i en vannbad. Lett rundinger på bakepapir og avkjøl. Disse brukes som pynt
INGREDIENSER
= 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 gram meieri smør
Kjøp:-
3 l vanilje is +
1 glass mykt peanøtt smør
1 pakke digestiv kjeks ca 200 gram
150 gram mørk kokesjokolade