Pecan pai
Den fjerde torsdag i november stoppes hele America opp. Det er en helligdag – Høst Takkelses Fest, eller som jeg kaller det, Kalkun Dag. Formålet med festen er, at de feire og takke for alt som var hostet over sommer og høsten. En klassisk måltid består av stekt kalkun, gresskar pai og pekannøtt pai til dessert. Dere har vel allerede oppskriften til min gresskar pai på blogg, og her kommer oppskriften på min pekannøtt pai. Jeg er usikker om sammenheng, men frem til jul, vi pleie å finner masse frossen kalkun i daglig varer butikker, ofte på tilbud. Det er et økonomisk måltid til mange, hvis man har tid for steking, som ta litt tid. Pai deigen er ikke uvanlig, mel, melis, smør, sitron og vann smules sammen og gnis til en fin deig. Hvil i kjøleskapet 30 minutter. Kjevle ut mellom 2 lagg plastikkfolie og forsiktig legge ned i en form. Stek dekket med bakepapir, ris eller bønner 15 minutter på 200 grader. Legg pekannøtter på bunns av paien og dekk med sirup – som er et blanding av lett pisket egg, smør, mørk sirup, brun farin, mel og bakepulver. Stek 30 minutter på 180 grader. Det er et dessert som bur spises mer ofte en kun en gang i året for høst takkelses fest. Den er alt for god til å venter til neste år.
Pecan Pie for Thanksgiving
The fourth Thursday in November each year, the whole of America stops still. It is a holiday – Thanksgiving, or as I call it, Turkey day. The history and tradition with Thanksgiving, is to give thanks and celebrate the harvest from this summer’s and autumn’s crops. A classic dinner includes Roasted Turkey, Pumpkin pie and Pecan pie for dessert. You already have my recipe for the best pumpkin pie on my blog, now here comes my recipe for Pecan Pie. I am not sure if it is a coincidence, but from now until Christmas, we can buy frozen turkey in the supermarkets in Norway, and often on special. It is an economical meal if you are feeding many people, if you have time for the roasting, which does take time. The pie base is not unusual, flour, icing sugar, butter, lemon juice and water, rubbed together, then kneaded into a fine dough. Cool and rest in the refrigerator for 30 minutes. Roll out between two sheets of plastic wrap and carefully press down in a pie form. Bake covered with paper, rice or beans for 15 minutes at 200 degrees. Divide the pecan nuts on the bottom of the pie and cover with the syrup – which is a mixture of lightly whisked egg, butter, golden syrup, brown sugar, flour and baking powder. Bake for 30 minutes at 180 degrees. It is a real treat that should be eaten more often than once a year for Thanksgiving. It is just too good to wait for until next year.
FREMGANGSMÅTE
1. Smør og egg bur være på romtemperatur.
2. Press sitron. Du trenger 1 ss presset saft.
3. I en bolle bland sammen hvetemel og melis. Tilsett
185 gram smør og sitron og nok vann til blande sammen til en fin
deig. ( ca. 6 ss vann)
4. Dekk med plastikkfolie og hvil i kjøleskap 30 minutter.
5. Varm ovn til 200 grader.
6. Kjevle ut deigen og legg i bunn av en ild fast pai form. Hvil
i kjøleskapet 15 minutter til.
7. Dekk pai med bakepapir og fyll med bønner eller ris. Stek 15 minutter.
8. Fjern bakepapir og vekt. Redusere temperatur til 180 grader.
9. Del pekannøtter jevnt over pai bunn.
10. Lett pisk egg i en bolle med en gaffel.
11. Smelt 90 gram smør. Bland sammen med egg, mørk sirup, brun farin og tilslutt 70 gram mel og bakepulver.
12. Stek pai 30 minutter på 180 grader.
Serveres lunkent med litt fløte eller vanilje is.
INGREDIENSER
= 10 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 dl Hvetemel + 70 gram
2 ss Melis
0,5 dl brun farin
1 ss bakepulver
0,5 dl mørk sirup
185 gram Meierier smør + 90 gram
2 egg
Plastikkfolie
Bakepapir
Bake vekt – bønner eller ris
Kjøp:-
1 sitron
185 gram pekannøtter