Persisk marinert kyllingspyd
Ikke et fullt måltid i seg selv men som et smårett eller på tapas bord er denne smaksbombe uforglemmelig. Jeg hadde ikke vært bort i persisk mat før men kan lover at jeg kommer til utforsker rettene fra den verdens del mer fremover. Urtene som er brukt i marinaden minner om marokkansk mat. Det var vondt å kaste resten av marinaden bort – duften var himmelsk.
Persian marinated chicken skewers
Not quite a full meal in itself, but as a small course or as part of tapas dishes, is this taste bomb unforgettable. Persian food is new to me, but I can promise that I will investigate dishes from this part of the world more in the future. The herbs used in marinating reminded me of Moroccan cuisine. It was painful to throw away the left over marinade – the smell was heavenly.

FREMGANGSMÅTE
1. Kutt kylling i biter.
2. Skrell løk og hvitløk. Finhakk.
3. Stek mandler i en tørr stekepanne til gylden. Knus til en grov mel i en kjøkken maskin med kniver.
4. Fin riv skallet fra sitron og press saft.
5. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle.
6. Dekk med plastikk og legg i kjøleskapet minst 4 timer men helst overnatt.
7. Trå kylling biter på spydd.
8. Spydd kan grilles, stekes på en jern plate eller i stekeovn under grill element.
Servere med litt sitron skal til pynt og gjerne bladpersille blader.
Obs – hvis du skal grill spydene det er lurt og bløtlegge tre spyd i vann først.
INGREDIENSER
= ca 8 spyd
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 ts salt
2 ss naturelle yoghurt
2 ss rømme
1 løk
2 hvitløksbåt
1/2 ts kanel
1/2 ts allehånde
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts cayennepepper
Grillspyd
Kjøp:-
Kyllingfilet av lår
50 gram mandler
1 sitron
































































































































































































































