Potet og purreløksuppe
Da er potet ferie over for denne gangen, og om et kort stund forlater vi Fjellheimen og bli på vei tilbake til Bergen. Men før vi glemmer helt, betydningen av høst ferie i Norge, tenkte jeg å dele en til potet oppskrift med dere. Potet og purreløk var ikke den første suppe jeg ville hevet meg på, men denne her kan du trygg servere til hverdagen og fest. Med et lite forrett, eller god brød til, hvis du er glad i bakst, er den en måltid i seg selv. Med kylling kraft, potet, purreløk, selleri, hvitløk, sjalottløk og crème fraiche høres det enkelt ut. Men sett også inn en hakket rød chili uten frø for en ekstra piff. Alt gjennom en stav mikser, et dryss med stekt bacon og er du ferdig.
Potato and leek soup
The potato holiday is over for this year, and in a short while, we leave the mountains and will be on our way back to Bergen. However, before we totally forget the meaning of the autumn break in Norway, I thought to share one more potato recipe with you. Potato and leek was not the first soup I would have thought to make, but this one, you can safely serve both as an everyday meal or for guests. With a small starter, or good bread, if you like baking, it can be a meal in itself. With chicken stock, potatoes, leek, celery, garlic, onion and crème fraiche it sounds easy. However, add a chopped red chilli without the seeds for an extra kick. Blend everything through a kitchen machine, top with some fried bacon and you are finished.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell poteter og del i jevn små biter.
2. Vask purre godt. Kutt purre og selleri og i skiver.
3. Skrell hvitløk og sjalottløk og hakk. Del chili i to og fjern frø.
4. Varm oliven olje i en stor gryte og tilsett alle grønnsakene. Fres til løken er gjennomsiktig. Rør av og til
5. Tilsett kyllingkraft, salt og pepper. Småkoke med lokk til alle grønsaker er mykt. Tilsett creme fraiche
6. Kjør suppe med stavmikser til en fin blanding og sett tilbake på varmen.
7. Kutt bacon i små biter og stek i en stekepanne. Servere suppen med stekt bacon biter
Servere suppen med stekt bacon biter
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
3 hvitløksbåter
1 sjalottløk
2 ss olivenolje
Salt
Pepper
Kjøp:-
200 gram bacon
2 stilker selleri
1 rød chili
1 purre
6 stor poteter
2 x 250ml jacobs kyllingkraft
3 dl creme fraiche