Rabarbra Gelato
Det er herlig for meg å kunne et par meter ut i hagen og henter råvarer og inspirasjon til maten. Det er ikke alle som er så heldig men dere har kanskje sett at rabarbra har kommet til butikkene. Det er nå og frem til St. Hans at den er på sitt beste. Min er fremdeles litt lav i vekst men uansett den er rød og klar! Det er en mine favoritt grønnsakene og alt som er ikke brukt før midt sommer fryses ned og brukes til pai og kake gjennom vinteren. Den oppskriften er nytt for meg i år men er et spennende måte å bruke rabarbra på.
Rhubarb Gelato
It is wonderful to be able to walk out a few metres into the garden and gather ingredients and inspiration for my cooking. Not everyone is so lucky, but you have surely seen that rhubarb has arrived in the shops. It is from now until the summer solstice that it is at its best. Mine is small this year, but regardless, is red and ready! Rhubarb is one of my favourite vegetables and if not used before mid-summer, it will be frozen down and used in pies and cakes during the winter. This recipe was new for me this season, and is an exciting way to use rhubarb.
FREMGANGSMÅTE
- Vask og rens rabarbra. Kutt i biter.
- Ha rabarbra og 230 gram sukker i en stor gryte. Rør om til sukker smelter. Skru opp varmen og kok til rabarbra ligner syltetøy. Avkjøl.
- I en nytt gryte kok opp 80 ml vann med resten av sukkeret. Fjern fra varme da det nå kokepunkt
- Del egg i to.
- Pisk eggeplomme. Forsiktig tilsett eggeplomme i sukkervann og fortsette å piske. Pisk til egg er luftig og ha doblet konsistens. Tilsett fløte og miks sammen.
- Tilsett rabarbra og rør sammen. Avkjøl.
- Ha røre i en i bolle og frys. Pisk på nytt etter et par timer.
- Fortsette piske annen hver timer, minst 3 ganger.
Servere.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
310 gram sukker
4 egg
Kjøp:-
800 gram rabarbra
6 dl kremfløte