Reker med Cocktailsaus
Fersk skalldyr er nydelig og jeg foretrekker den servert kaldt, med ingenting til, bortsatt fra en god majones og brød. Da er jeg og mannen fornøyd. En rekker fest er også en av det enkleste til forberede hvis du skal har gjester. For å imponere eller laget noe ute av en ellers «beskjeden» måltid, kan man lager salater og spennende sauser til. Her finner du en vel smakende Cocktailsaus til kaldt rekker, krabbe, kreps eller hummer. Den ta sekunder å lager, og kan justeres i forhold til din smak – «hot og spicy» er måten jeg foretrekker, men vi er alle forskjellig. Krem blandes sammen med tomatketchup, worcestershire saus, tabascosaus, salt og pepper. Jeg har krøllet vårløk strimler kun til pynte med. Se den sterkt fargen til Tiger Rekker – de se imponerende ut men smakker ikke så søt som vår Fjord eller Grønlandsk rekker. Vinter er beste tid for rekker – så hvorfor vent til en fin sommersdag?
Delicious Cocktail Sauce for Shellfish.
Fresh shellfish are delicious. I prefer them served cold, with nothing more than a good mayonnaise and bread, then I am satisfied. A prawn party is one of the easiest meals to prepare for if you have invited guests. To impress, or to make something more special out of an otherwise standard meal, you can make some exciting salads and sauces. Here, you will find a tasty Cocktail sauce for cold prawns, crab, yabbies or lobster. It takes only seconds to make and can be adjusted according to your tastes – hot and spicy is the way I prefer, but we are all different. Mix cream together with Tomato Sauce, Worcestershire Sauce, Tobacco Sauce, Salt and Pepper. I have curled the shallots as a decoration. Look at the wonderful colour of the Tiger Prawns – they look impressive but they do not taste as sweet as our Fjord or Greenland Prawns. Winter is the best time for prawns in Norway – so why wait until a fine summer’s day?

FREMGANGSMÅTE
1. Kutt vårløk blad i tynn strimler. Legg i en is bad så de få krøller seg.
2. Bland sammen fløte, ketchup, worcestershiresaus, tabascosaus (mer eller mindre etter smak), salt og pepper, og rør godt sammen.
3. Servere saus med krøllet vårløk til pynt.
Bilde vises saus servert sammen med scampi -helt nydelig.
INGREDIENSER
1,5 dl Kremfløte
50 ml Tomatketchup
50 m Worcestershiresaus
1/4 ts Tabascosaus
1/2 ts Salt
1/2 ts Pepper
1 vårløk blad
































































































































































































































